kaasplankje
met appel-
abrikozenchutney
sjalot
zure appel
gedroogde
abrikozen
gedroogde
veenbessen
Chutney: sauteer een gesnipperde sjalot in
olie. Schil en snijd de appel in brunoise. Knip
de gedroogde abrikozen in fijne stukjes. Voeg
sjalot en appelpartjes samen met een scheutje
water, de abrikozenpartjes, gedroogde
veenbessen, rode balsamico een lepeltje
suiker en een flinke scheut rode Porto. Laat
Inkoken tot jamdikte.
Stel een kaasbordje samen. Beperkt het
assortiment want dit gerechtje komt aan het
einde van een uitgebreid menu, net voor het
dessert. Hier werd gekozen voor Comté,
Gorgonzola en een zachte kaas met een
korstje van gedroogd fruit. Dit sluit aan bij de
chutney.
Dien op met individuele broodplankjes.
rode balsamico
kristalsuiker
rode Porto
assortiment kaasjes
broodjes en
botertjes