fazant met abrikozen en marsalasaus

fazant met abrikozen en marsalasaus

ingrediënten - info gedroogde abrikozen gedroogde veenbessen Marsala ei oud broodkruim fazantenfilets
Vulling: hak gedroogde abrikozen en gedroogde veenbessen zo fijn als mogelijk. Laat deze mengeling op kamertemperatuur een kwartiertje wellen in een bodempje marsala. Meng dan met een opgeklopt ei en fijn geraspt broodkruim. Fazant: leg de filets open op het werkblad en sla ze plat met de vleeshamer. Wel heel voorzichtig, want dit is delicaat vlees. Bedek een werkplank met twee lagen aluminiumfolie en besproei dit met olijfolie. Bedek dakpansgewijze met reepjes ontbijtspek. Leg daarop de filets en zorg ervoor dat ze mooi aansluiten tot één geheel zonder gaten. Kruid met peper en zout. Schep de vulling in het midden van het geheel en rol op. Let erop dat het folie niet ingerold wordt met het vlees. Draai de uiteinden van de rol stevig dicht.
Zet de rol in een ovenschotel ongeveer 40 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Uit de oven een paar minuutjes laten rusten vooraleer het aluminiumfolie te verwijderen. Je hebt nu een stevige vleesrol. Je kan het ontbijtspek verwijderen of niet. Zet de rol terug in de oven, zelfde temperatuur maar nu op hete lucht. Laat een kwartiertje staan tot de buitenkant mooi gekleurd is. Dek af en houd warm tot net voor het opdienen. Saus: breng kippenfond aan de kook met room. Kruid met peper, zout, geplette jeneverbessen en kruidnagel. Giet er een glas Madeira bij en laat even inkoken. Doe er een paar eetlepels veenbessengelei bij. Zeef de saus en bind ze indien gewenst. Begeleiding: je kan naar eigen inzicht en voorkeur het bord verder afwerken met bijpassende bereidingen. Hier werd gekozen voor fondant aardappeltjes, rodekool met appeltjes en gehalveerde en gegrilde witloofstronkjes.
olijfolie ontbijtspek peper & zout kippenfond veenbessengelei room jeneverbessen kruidnagel
Creatief Koken de              passie kookvurige

fazant met

abrikozen

en marsalasaus

Vulling: hak gedroogde abrikozen en gedroogde veenbessen zo fijn als mogelijk. Laat deze mengeling op kamertemperatuur een kwartiertje wellen in een bodempje marsala. Meng dan met een opgeklopt ei en fijn geraspt broodkruim. Fazant: leg de filets open op het werkblad en sla ze plat met de vleeshamer. Wel heel voorzichtig, want dit is delicaat vlees. Bedek een werkplank met twee lagen aluminiumfolie en besproei dit met olijfolie. Bedek dakpansgewijze met reepjes ontbijtspek. Leg daarop de filets en zorg ervoor dat ze mooi aansluiten tot één geheel zonder gaten. Kruid met peper en zout. Schep de vulling in het midden van het geheel en rol op. Let erop dat het folie niet ingerold wordt met het vlees. Draai de uiteinden van de rol stevig dicht.
Zet de rol in een ovenschotel ongeveer 40 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Uit de oven een paar minuutjes laten rusten vooraleer het aluminiumfolie te verwijderen. Je hebt nu een stevige vleesrol. Je kan het ontbijtspek verwijderen of niet. Zet de rol terug in de oven, zelfde temperatuur maar nu op hete lucht. Laat een kwartiertje staan tot de buitenkant mooi gekleurd is. Dek af en houd warm tot net voor het opdienen. Saus: breng kippenfond aan de kook met room. Kruid met peper, zout, geplette jeneverbessen en kruidnagel. Giet er een glas Madeira bij en laat even inkoken. Doe er een paar eetlepels veenbessengelei bij. Zeef de saus en bind ze indien gewenst. Begeleiding: je kan naar eigen inzicht en voorkeur het bord verder afwerken met bijpassende bereidingen. Hier werd gekozen voor: fondant aardappeltjes, rodekool met appeltjes en gehalveerde en gegrilde witloofstronkjes.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info gedroogde abrikozen gedroogde veenbessen marsala ei oud broodkruim fazantenfilets
olijfolie ontbijtspek peper & zout kippenfond veenbessengelei room jeneverbessen kruidnagel
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige