fazant met abrikozen en marsalasaus
ingrediënten - info
gedroogde abrikozen
gedroogde veenbessen
Marsala
ei
oud broodkruim
fazantenfilets
Vulling: hak gedroogde abrikozen en gedroogde veenbessen
zo fijn als mogelijk. Laat deze mengeling op kamertemperatuur
een kwartiertje wellen in een bodempje marsala. Meng dan
met een opgeklopt ei en fijn geraspt broodkruim.
Fazant: leg de filets open op het werkblad en sla ze plat met
de vleeshamer. Wel heel voorzichtig, want dit is delicaat vlees.
Bedek een werkplank met twee lagen aluminiumfolie en
besproei dit met olijfolie.
Bedek dakpansgewijze met reepjes ontbijtspek. Leg daarop de
filets en zorg ervoor dat ze mooi aansluiten tot één geheel
zonder gaten. Kruid met peper en zout. Schep de vulling in het
midden van het geheel en rol op. Let erop dat het folie niet
ingerold wordt met het vlees. Draai de uiteinden van de rol
stevig dicht.
Zet de rol in een ovenschotel ongeveer 40 minuten in een
oven voorverwarmd op 185°C. Uit de oven een paar minuutjes
laten rusten vooraleer het aluminiumfolie te verwijderen.
Je hebt nu een stevige vleesrol. Je kan het ontbijtspek
verwijderen of niet. Zet de rol terug in de oven, zelfde
temperatuur maar nu op hete lucht. Laat een kwartiertje staan
tot de buitenkant mooi gekleurd is. Dek af en houd warm tot
net voor het opdienen.
Saus: breng kippenfond aan de kook met room. Kruid met
peper, zout, geplette jeneverbessen en kruidnagel. Giet er een
glas Madeira bij en laat even inkoken. Doe er een paar
eetlepels veenbessengelei bij. Zeef de saus en bind ze indien
gewenst.
Begeleiding: je kan naar eigen inzicht en voorkeur het bord
verder afwerken met bijpassende bereidingen. Hier werd
gekozen voor fondant aardappeltjes, rodekool met
appeltjes en gehalveerde en gegrilde witloofstronkjes.
olijfolie
ontbijtspek
peper & zout
kippenfond
veenbessengelei
room
jeneverbessen
kruidnagel
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.