yoghurttaart met aardbeien
een bakje aardbeien
60 gr kristalsuiker
20 gr vanillesuiker
bloemsuiker
Pureer ¾ van een bakje aardbeien en meng met de suikers.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de
gepureerde aardbeien tot lauw en roer er de uitgeknepen
gelatine door.
Stort de yoghurt in een mengkom en meng de aardbeipuree er
zachtjes doorheen met een garde. Zorg voor een massa die
homogeen is van structuur en kleur.
Klop 2 deciliter room lobbig maar niet stijf. Spatel de room
onder de yoghurt met aardbeien tot er opnieuw een homogene
massa ontstaat.
Bedek een slakom met folie en stort de bereiding erin. Strijk de
bovenzijde glad met een lepel en druk er halfronde waaiertjes
in. Dat wordt straks de bodem van de taart.
Dek de kom af en zet die minstens 3 uur in de koelkast om op
te stijven. Keer de kom daarna om op een bord.
De afwerking. Snijd een spie uit de taart en leg die weg voor
later gebruik. Klop volle room stijf en vul een spuitzak met
gekartelde punt. Spuit room op de bovenkant van de taart en
vul er ook het gat mee op, waar je de spie weggesneden hebt.
Kies een paar mooie aardbeien met kroontje en leg die op de
taart. Druk in vier gesneden exemplaren in de room in het gat
en werk zo verder tot op het bord. Daar drapeer je de rest van
de aardbeitjes. Het visuele effect dat je beoogd is, dat de taart
opengebarsten is en de inhoud van verse aardbeien eruit valt.
Werk af met poedersuiker.
6 gelatineblaadjes
½ l Griekse yoghurt
volle room
waaiertjes voor roomijs