Foto: Wikimedia

rastons al petote

ingrediënten - info aardappelen uien
Rasp geschilde aardappelen en uien en meng. Druk uit in een chinoise. Meng met bloem, peper uit de molen en zout. Het resultaat moet een redelijk vast aardappeldeeg zijn. Maak er platte koekjes van, ter grootte van een hamburger. Bak de rastons aan beide zijden bruin in hete boter.
De rastons al petote verschillen in weinig van bijvoorbeeld de rösti, behalve hun historische en sociale achtergrond. In de Borinage was dit gerechtje wekelijkse kost in de mijnwerkersgezinnen in afwisseling met gewoon gekookte aardappelen of puree. Het was goedkoop en voedzaam. De rastons werden gebakken in margarine en niet in echte boter die enkel met de feestdagen op tafel kon komen.
de              passie Creatief Koken kookvurige
vloeiende bloem peper en zout boter of margarine
Henegouwen

rastons al petote

Rasp geschilde aardappelen en uien en meng. Druk uit in een chinoise. Meng met bloem, peper uit de molen en zout. Het resultaat moet een redelijk vast aardappeldeeg zijn. Maak er platte koekjes van, ter grootte van een hamburger. Bak de rastons aan beide zijden bruin in hete boter.
Foto: Wikimedia
ingrediënten - info aardappelen uien
vloeiende bloem peper en zout boter of margarine
Bereiding Ingrediënten
De rastons al petote verschillen in weinig van bijvoorbeeld de rösti, behalve hun historische en sociale achtergrond. In de Borinage was dit gerechtje wekelijkse kost in de mijnwerkersgezinnen in afwisseling met gewoon gekookte aardappelen of puree. Het was goedkoop en voedzaam. De rastons werden gebakken in margarine en niet in echte boter die enkel met de feestdagen op tafel kon komen.
de              passie Creatief Koken kookvurige