boukettes
250 g boekweitmeel
1 mespunt zout
2 eieren
1 dl melk
1 dl blond bier van goede kwaliteit
100 g sultanrozijnen
Laat de rozijnen weken in de Pékèt of in een ander soort
jenever.
Verwijder het klokhuis, schil de appels en snijd ze in dunne
ronde plakken. Snijd die in vier partjes. Besprenkel met wat
citroensap.
Meng de ingrediënten voor het beslag: boekweitmeel, zout,
eieren, melk en bier. Laat een kwartiertje rusten. Voeg dan de
rozijnen en het weekvocht toe.
Laat de boter smelten in de koekenpan en leg enkele stukjes
appelschijf op de bodem. Bestrooi met cassonade en laat
kleuren aan beide kanten. Bedek met een pollepel van het
Deze boekweitpannenkoek met appeltjes en rozijnen is
een “crêpe du pays de Herve”, de Hervestreek dus, maar
er zit wel géén kaas in dit gerechtje.
2 appels
Bruine cassonade
1 glaasje Pékèt (of een
andere Belgische jenever)
Boter
Luikse stroop
beslag. Hef de schijfjes op om het deeg eronder te laten
lopen. Keer na een paar minuten, als de bovenzijde niet meer
blinkt, de pannenkoek voorzichtig, héél voorzichtig om.
Doe hetzelfde met de rest van het beslag en serveer met
Luikse stroop en een glaasje gekoelde Pékèt.