zuurvlees - zoervleisj

zuurvlees - zoervleisj

ingrediënten - info stoofvlees van rund grote uien kruidnagel jeneverbessen laurierbladeren azijn
Laat het vlees een nachtje marineren in azijn met laurierblaadjes. Haal het uit de marinade, dep het droog en schroei het stoofvlees dicht in een pan met bruisende boter. Blus af met de marinade en leg het vlees samen met het gezeefde braadvocht in een stoofpot. Bak grof gesneden ui in dezelfde pan van het vlees en doe dit samen met een paar kruidnagels, geplette jeneverbessen en laurier in de pot bij het vlees. Giet er kalfsfond bij tot het vlees bedekt is. Breng op smaak met peper, zout en een lepeltje cassonade. Niet te veel suiker, want er moet op het einde nog stroop en peperkoek bij. Laat een tweetal uurtjes onafgedekt sudderen op laag vuur tot het vlees gaar is. Roer een paar minuten voor het einde van de kooktijd de appelstroop en peperkoek door het zuurvlees voor de smaak en extra binding.
Zuurvlees of zoervleis is de Limburgse stoofvlees-variant. Een streekgerecht dat zowel in Nederlands als Belgisch Limburg wordt gegeten. Zowat elke frituur of snackbar heeft het wel op het menu. Ik heb weinig afwijkende recepten gevonden, behalve dat er soms paarden- of varkensvlees gebruikt wordt in plaats van rund.
de              passie Creatief Koken kookvurige
kalfsfond peper zout cassonade appelstroop peperkoek boter
Limburg
Dien op met handgesneden frieten, de onafscheidelijke zelfgemaakte mayonaise en een bowl frisse kropsla. Liefst uit eigen moestuin, maar ja, dat lukt niet iedereen.

zuurvlees

zoervleisj

ingrediënten - info stoofvlees van rund grote uien kruidnagel jeneverbessen laurierbladeren azijn
Laat het vlees een nachtje marineren in azijn met laurierblaadjes. Haal het uit de marinade, dep het droog en schroei het stoofvlees dicht in een pan met bruisende boter. Blus af met de marinade en leg het vlees samen met het gezeefde braadvocht in een stoofpot. Bak grof gesneden ui in dezelfde pan van het vlees en doe dit samen met een paar kruidnagels, geplette jeneverbessen en laurier in de pot bij het vlees. Giet er kalfsfond bij tot het vlees bedekt is. Breng op smaak met peper, zout en een lepeltje cassonade. Niet te veel suiker, want er moet op het einde nog stroop en peperkoek bij. Laat een tweetal uurtjes onafgedekt sudderen op laag vuur tot het vlees gaar is. Roer een paar minuten voor het einde van de kooktijd de appelstroop en peperkoek door het zuurvlees voor de smaak en extra binding.
kalfsfond peper zout cassonade appelstroop peperkoek boter
Dien op met handgesneden frieten, de onafscheidelijke zelfgemaakte mayonaise en een bowl frisse kropsla. Liefst uit eigen moestuin, maar ja, dat lukt niet iedereen.
Bereiding Ingrediënten
Zuurvlees of zoervleis is de Limburgse stoofvlees-variant. Een streekgerecht dat zowel in Nederlands als Belgisch Limburg wordt gegeten. Zowat elke frituur of snackbar heeft het wel op het menu. Ik heb weinig afwijkende recepten gevonden, behalve dat er soms paarden- of varkensvlees gebruikt wordt in plaats van rund.
de              passie Creatief Koken kookvurige