borsjtsj - Russische rodebietensoep
ingrediënten - info rode bieten runderschenkel kalfsfond groentebouillon groene kool aardappelen gepelde tomaten
Snijd de gekookte bietjes en aardappeltjes in dobbelsteentjes. Schaaf de kool. Bak fijngehakte ui en knoflook. Haal de schenkel door de bloem en bak hem bruin. Voeg kalfsfond en groentebouillon toe en laat 20 minuten trekken op matig vuur. Voeg bietjes, kool, tomaten en knoflook met ui toe en laat 20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 minuten garen. Kruid de soep bij, haal het vlees van de mergpijp en voeg het in stukjes gesneden bij de soep.

borsjtsj - Russische rodebietensoep

Borsjtsj is een groentesoep op basis van rode bieten. Het gerecht behoort tot de traditionele Russische keuken, maar wordt ook geserveerd in een zeer ruim gebied van vooral de Slavische landen. De soep wordt buiten Rusland soms ook koud gegeten, maar altijd, is het nu warm of koud, in combinatie met zure room.
In een diep bord: een soeplepel borsjtsj, daarop een kwak zure room, daarop een toefje gehakte peterselie en afwerken met geprakt ei.
uien knoflook peper & zout ei zure room peterselie olijfolie bloem
Creatief Koken de              passie kookvurige

borsjtsj - Russische

rodebietensoep

Snijd de gekookte bietjes en aardappeltjes in dobbelsteentjes. Schaaf de kool. Bak fijngehakte ui en knoflook. Haal de schenkel door de bloem en bak hem bruin. Voeg kalfsfond en groentebouillon toe en laat 20 minuten trekken op matig vuur. Voeg bietjes, kool, tomaten en knoflook met ui toe en laat 20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 minuten garen. Kruid de soep bij, haal het vlees van de mergpijp en voeg het in stukjes gesneden bij de soep. In een diep bord: een soeplepel borsjtsj, daarop een kwak zure room, daarop een toefje gehakte peterselie en afwerken met geprakt ei.
Borsjtsj is een groentesoep op basis van rode bieten. Het gerecht behoort tot de traditionele Russische keuken, maar wordt ook geserveerd in een zeer ruim gebied van vooral de Slavische landen. De soep wordt buiten Rusland soms ook koud gegeten, maar altijd, is het nu warm of koud, in combinatie met zure room.
Bereiding Ingrediënten
uien knoflook peper & zout ei zure room peterselie olijfolie bloem
ingrediënten - info rode bieten runderschenkel kalfsfond groentebouillon groene kool aardappelen gepelde tomaten
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige