Snijd de gekookte bietjes en aardappeltjes in dobbelsteentjes.
Schaaf de kool. Bak fijngehakte ui en knoflook. Haal de
schenkel door de bloem en bak hem bruin. Voeg kalfsfond en
groentebouillon toe en laat 20 minuten trekken op matig vuur.
Voeg bietjes, kool, tomaten en knoflook met ui toe en laat 20
minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg de
aardappelen toe en laat nog 20 minuten garen.
Kruid de soep bij, haal het vlees van de mergpijp en voeg het in
stukjes gesneden bij de soep.
borsjtsj - Russische rodebietensoep
Borsjtsj is een groentesoep op basis van rode bieten. Het
gerecht behoort tot de traditionele Russische keuken,
maar wordt ook geserveerd in een zeer ruim gebied van
vooral de Slavische landen. De soep wordt buiten Rusland
soms ook koud gegeten, maar altijd, is het nu warm of
koud, in combinatie met zure room.
In een diep bord: een soeplepel borsjtsj, daarop een
kwak zure room, daarop een toefje gehakte peterselie
en afwerken met geprakt ei.
uien
knoflook
peper & zout
ei
zure room
peterselie
olijfolie
bloem
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.