paprikakip
Schil, kuis en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd uien in halve maantjes en gepelde knoflook op schijfjes. Stoof deze drie onder deksel in wat olijfolie. Voeg een beetje kippenbouillon, hele gepelde en leeggemaakte tomaten, vers of uit blik toe en kruid met paprikapoeder naar smaak. Giet er een paar scheuten room bij en laat de bereiding langzaam stoven tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

paprikakip - paprika csirke

Paprikás csirke is een klassieker in de Hongaarse keuken, net zoals het beter gekende goulash. Wat paprika-kip speciaal maakt, zijn de kenmerkende ingrediënten: paprikapoeder, ui, paprika’s, tomaat en knoflook. Dit gerechtje wordt traditioneel gegeten met knoedels, maar het kan ook met rijst of pasta. Paprikas csirke is van alle seizoenen, maar met een beetje goed weer, past het perfect in de openluchtkeuken. Heb je een barbecue op driepikkel met gietijzeren ketel, dan maak je het helemaal klaar in de stijl van de Hongaarse plattelandstraditie.
ingrediënten - info rode paprika’s uien knoflook olijfolie kippenbouillon tomaten
Dien op met gebraden kippendijen en kippenborstfilets en pasta naar keuze. Werk af met gehakte peterselie en geef er yoghurt apart bij om te mengen onder de groenten.
zacht paprikapoeder room peper en zout kip knoedels peterselie zure room
Creatief Koken de              passie kookvurige

paprika csirke

paprikakip

Schil, kuis en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd uien in halve maantjes en gepelde knoflook op schijfjes. Stoof deze drie onder deksel in wat olijfolie. Voeg een kuipje kippenbouillon, hele gepelde en leeggemaakte tomaten, vers of uit blik toe en kruid met paprikapoeder naar smaak. Giet er een paar scheuten room bij en laat de bereiding langzaam stoven tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Dien op met gebraden kippendijen en kippenborstfilets en pasta naar keuze. Werk af met gehakte peterselie en geef er yoghurt apart bij om te mengen onder de groenten.
Paprikás csirke is een klassieker in de Hongaarse keuken, net zoals het beter gekende goulash. Wat paprika-kip speciaal maakt, zijn de kenmerkende ingrediënten: paprikapoeder, ui, paprika’s, tomaat en knoflook. Dit gerechtje wordt traditioneel gegeten met knoedels, maar het kan ook met rijst of pasta. Paprikas csirke is van alle seizoenen, maar met een beetje goed weer, past het perfect in de openluchtkeuken. Heb je een barbecue op driepikkel met gietijzeren ketel, dan maak je het helemaal klaar in de stijl van de Hongaarse plattelandstraditie.
Bereiding Ingrediënten
zacht paprikapoeder room peper en zout kip knoedels peterselie zure room
ingrediënten - info rode paprika’s uien knoflook olijfolie kippenbouillon tomaten
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige