Schil, kuis en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd uien in halve
maantjes en gepelde knoflook op schijfjes. Stoof deze drie
onder deksel in wat olijfolie. Voeg een beetje kippenbouillon,
hele gepelde en leeggemaakte tomaten, vers of uit blik toe en
kruid met paprikapoeder naar smaak.
Giet er een paar scheuten room bij en laat de bereiding
langzaam stoven tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak
met peper en zout.
paprikakip - paprika csirke
Paprikás csirke is een klassieker in de Hongaarse
keuken, net zoals het beter gekende goulash.
Wat paprika-kip speciaal maakt, zijn de kenmerkende
ingrediënten: paprikapoeder, ui, paprika’s, tomaat en
knoflook.
Dit gerechtje wordt traditioneel gegeten met knoedels,
maar het kan ook met rijst of pasta.
Paprikas csirke is van alle seizoenen, maar met een
beetje goed weer, past het perfect in de openluchtkeuken.
Heb je een barbecue op driepikkel met gietijzeren ketel,
dan maak je het helemaal klaar in de stijl van de
Hongaarse plattelandstraditie.
ingrediënten - info
rode paprika’s
uien
knoflook
olijfolie
kippenbouillon
tomaten
Dien op met gebraden kippendijen en kippenborstfilets en
pasta naar keuze. Werk af met gehakte peterselie en geef er
yoghurt apart bij om te mengen onder de groenten.
zacht paprikapoeder
room
peper en zout
kip
knoedels
peterselie
zure room
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: