ingrediënten - info
tijgergarnalen
feta
olijfolie
tomaten
tomatenpuree
aardappelen
rode wijn
Ontvel een paar harde tomaten met een dunschiller. Halveer
en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in dunne reepjes.
Pel een halve bol knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Schil
een rode paprika, verdeel in vier, verwijder de zaadlijsten en
snijd het vruchtvlees in reepjes.
Schil een paar rode uien, snijd ze in halvemaantjes. Was en
snijd een ongeschilde aubergine in dobbelstenen. Schil een
tweetal kleine aardappelen en snijd ze in brede schijven.
Roerbak al deze groenten in een hete pan in een scheutje
olijfolie. Begin met de uien en de paprika. Voeg pas op het
einde de tomatenreepjes toe. Meng een paar eetlepels
tomatenpuree en evenveel water met de groenten. Voeg een
half glas rode wijn toe. Roer goed om.
Snijd een halve schijf feta in kleine dobbelsteentjes en meng
ze onder de groentebereiding. Schep alles in een
ovenschotel en zet die 20 minuten onafgedekt in een oven op
185°C op de heteluchtstand.
Ontdoe ondertussen de tijgergarnalen van sprieten en poten.
Knip de rug open met een schaar, verwijder het darmkanaal.
Marineer de tijgergarnalen kort in olijfolie met geperste
knoflookteentjes en peterselieplukjes. Bak de garnalen met de
marinade een paar minuutjes in een hete pan.
Haal de groenteschotel uit de oven en leg er de gebakken
garnalen met hun braadsaus bovenop. je kan er ook voor
kiezen om de garnalen vanaf het begin mee in de oven te
garen in de groentebereiding met feta.
Op het bord: een schep groenten uit de ovenschotel. Schik
een paar tijgergarnalen errond. Werk af met fetablokjes en
plukjes peterselie.
.
garides saganaki
Het klinkt als Japans in de oren, maar garides saganaki
betekent in het Grieks zoveel als ‘garnalen gebakken in
een kleine pan’. Er bestaan tal van varianten, maar twee
ingrediënten zijn er steeds bij: tomaten en fetakaas. Hier
werden zoete aardappel en aubergines toegevoegd.
Met Linda, mijn echtgenote op de foto onder, hebben wij
dit gerechtje voor het eerst gegeten in Athene… in 2006,
waar is de tijd.
aubergine
rode uien
rode paprika’s
knoflook
peterselie
peper & zout
paprikapoeder
olijfolie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.