briami
ingrediënten - info rode en gele paprika rode en gele ui courgette aubergine tomaat vastkokende aardappel
Schil en snijd de paprika’s in dikke repen. Snijd de courgettes en de aubergine op schijven. Snijd aardappelen in de pel op schijven. Snijd de twee soorten ui in halve maantjes. Pluk de bladpeterselie van de stelen. Snijd gepelde knoflooktenen in schijfjes. Schil en vierendeel de tomaten. Leg de groenten in een ovenschotel van aardewerk, meng met verse oregano en kruid met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en roer alles goed om. Zet de ovenschotel ongeveer 1 ½ uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Roer om het kwartier om zodat de bovenliggende groenten niet uitdrogen.
Briami

briami

Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
knoflook bladpeterselie verse oregano kaneel kruidnagel nootmuskaat olijfolie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

briami

ingrediënten - info rode en gele paprika rode en gele ui courgette aubergine tomaat vastkokende aardappel
Schil en snijd de paprika’s in dikke repen. Snijd de courgettes en de aubergine op schijven. Snijd aardappelen in de pel op schijven. Snijd de twee soorten ui in halve maantjes. Pluk de bladpeterselie van de stelen. Snijd gepelde knoflooktenen in schijfjes. Schil en vierendeel de tomaten. Leg de groenten in een ovenschotel van aardewerk, meng met verse oregano en kruid met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en roer alles goed om. Zet de ovenschotel ongeveer 1 ½ uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Roer om het kwartier om zodat de bovenliggende groenten niet uitdrogen.
Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
Bereiding Ingrediënten
knoflook bladpeterselie verse oregano kaneel kruidnagel nootmuskaat olijfolie peper & zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige