ingrediënten - info
rode en gele paprika
rode en gele ui
courgette
aubergine
tomaat
vastkokende aardappel
Schil en snijd de paprika’s in dikke repen. Snijd de courgettes
en de aubergine op schijven. Snijd aardappelen in de pel op
schijven. Snijd de twee soorten ui in halve maantjes. Pluk de
bladpeterselie van de stelen. Snijd gepelde knoflooktenen in
schijfjes. Schil en vierendeel de tomaten.
Leg de groenten in een ovenschotel van aardewerk, meng
met verse oregano en kruid met kaneel, kruidnagel,
nootmuskaat, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en roer
alles goed om.
Zet de ovenschotel ongeveer 1 ½ uur in een voorverwarmde
oven op 185°C. Roer om het kwartier om zodat de
bovenliggende groenten niet uitdrogen.
briami
Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht
bij vlees, gevogelte of vis.
Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht
bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een
barbecue of tuinbuffet.
knoflook
bladpeterselie
verse oregano
kaneel
kruidnagel
nootmuskaat
olijfolie
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: