ingrediënten - info
gedroogde tomaten
haloumikaas
gemengde sla
Snijd de kaas op schijven en bak ze in de olie in een grillpan tot
goudbruin. Laat de gedroogde kerstomaten op olie uitlekken.
Bedek de bodem van een plat bord met gewassen gemengde
sla.
Mix citroensap, olie en gesnipperde oregano tot een dressing en
sprenkel over de salade.
Leg de gegrilde kaas op de sla en werk af met kerstomaatjes en
geroosterde toast ingewreven met knoflook.
Je kan indien gewenst het bord verder afwerken met schijfjes
komkommer, zwarte olijven en gehakte peterselie. Ook wat
tzatziki past er goed bij.
gegrilde haloumi met salade en knoflookbrood
Haloumi is van oorsprong een harde kaas uit Cyprus.
Maar hij wordt in Griekenland en het Midden-Oosten
gewaardeerd in de keuken.
Deze harde witte kaas is gemaakt van een mengeling van
schapen-, geiten- en koeienmelk.
Door de specifieke eiwitstructuur is haloumi uitermate
geschkt om te grillen.
Dat is ook ongeveer de enige manier waarop ik deze kaas
gebruik, hoewel hij ook perfect zonder bakken in slaatjes
kan gebruikt worden.
Geef je gasten kleine porties want dit is een
verschrikkelijk zout kaasje.
olijfolie
knoflook
citroensap
toastbrood
verse oregano
meer vegetarische gerechten: