Irish stew - Ierse stoofpot
Smelt een grote klont boter in een stoofpot. Bestuif de stukken lamsvlees met bloem en kleur ze rondom in boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en houd opzij. Snijd het spek in reepjes en bak het in dezelfde vetstof. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snijd ze in redelijk grote stukken. Schil een stengel selder en snijd in stukjes. Spoel de prei en snijd het wit in ringen. Schil de pastinaak en snijd ze op blokjes. Doe de uien, wortelen, prei, selder en pastinaak bij het spek en laat even stoven. Snipper een paar bladen groene kool en leg ze samen met de andere groenten in een kasserol. Doe het vlees bij de groenten en giet er Guinness Stout bij en een flinke scheut Worcestershiresaus. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Leg ze in de kookpot. Strooi er wat bruine suiker over en giet er de lamsfond bij. Vul eventueel aan met een beetje water tot alles onder staat.
ingrediënten - info boter vloeiende bloem lamsschouder boter peper & zout gerookt buikspek ui wortel prei selder

Irish stew - Ierse stoofpot

Irish stew is het nationale gerecht van Ierland. Met St. Patrick’s Day staat het op zowat elke menukaart in de Ierse restaurants. Meestal bereid op de traditionele bereidingswijze, met uitsluitend schapenvlees, ui en aardappel, soms ook in een chiquere ‘gourmet’-versie, met toevoeging andere smaakmakers. Hier een recept dat die richting uitgaat, met meer ingrediënten dan in de oorspronkelijke ‘ballymaloe’ of ‘stobhach gaelach’.
Kruid de stoofpot met een kruidentuiltje van peterselie, tijm en laurier. Kruid bij met peper uit de molen, kruidnagel en een snuif zout. Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 2,5 uur stoven op laag vuur. Controleer de gaarheid van het vlees. Dien op in een diep bord of een brede bowl.
pastinaak groene kool Guinness Stout Worcestershiresaus bruine suiker lamsfond tijm laurier peterselie peper en zout kruidnagel aardappelen
Creatief Koken de              passie kookvurige

Irish stew

Ierse stoofpot

Smelt een grote klont boter in een stoofpot. Bestuif de stukken lamsvlees met bloem en kleur ze rondom in boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en houd opzij. Snijd het spek in reepjes en bak het in dezelfde vetstof. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snijd ze in redelijk grote stukken. Schil een stengel selder en snijd in stukjes. Spoel de prei en snijd het wit in ringen. Schil de pastinaak en snijd ze op blokjes. Doe de uien, wortelen, prei, selder en pastinaak bij het spek en laat even stoven. Snipper een paar bladen groene kool en leg ze samen met de andere groenten in een kasserol. Doe het vlees bij de groenten en giet er Guinness Stout bij en een flinke scheut Worcestershiresaus. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Leg ze in de kookpot. Strooi er wat bruine suiker over en giet er de lamsfond bij. Vul eventueel aan met een beetje water tot alles onder staat.
Irish stew is het nationale gerecht van Ierland. Met St. Patrick’s Day staat het op zowat elke menukaart in de Ierse restaurants. Meestal bereid op de traditionele bereidingswijze, met uitsluitend schapenvlees, ui en aardappel, soms ook in een chiquere ‘gourmet’-versie, met toevoeging andere smaakmakers. Hier een recept dat die richting uitgaat, met meer ingrediënten dan in de oorspronkelijke ‘ballymaloe’ of ‘stobhach gaelach’.
Kruid de stoofpot met een kruidentuiltje van peterselie, tijm en laurier. Kruid bij met peper uit de molen, kruidnagel en een snuif zout. Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 2,5 uur stoven op laag vuur. Controleer de gaarheid van het vlees. Dien op in een diep bord of een brede bowl.
Bereiding Ingrediënten
pastinaak groene kool Guinness Stout Worcestershiresaus bruine suiker lamsfond tijm laurier peterselie peper en zout kruidnagel aardappelen
receptfiche receptfiche
ingrediënten - info boter vloeiende bloem lamsschouder boter peper & zout gerookt buikspek ui wortel prei selder
de              passie Creatief Koken kookvurige