haantje op Normandische wijze 2 haantje op Normandische wijze
Breng de kip op kamertemperatuur en halveer ze. Maak een koud sausje van olijfolie, Calvados, honing en mosterd. Smeer de kip in met dit sausje. Kruid met peper en zout. Snijd uien grof. Haal het klokhuis uit de appels en snijd ze gewassen maar ongeschild in 8 delen. Leg ze in een kom met zoete cider, zodat ze niet kleuren. Pel en snijd knoflook met een hoeveelheid naar smaak. Week de rozijntjes in Calvados. In de Römertopf: een laag ui met knoflook, daarop takjes tijm en rozemarijn en daarop de appelpartjes. Kruid met kaneelpoeder en gember. Voeg de geweekte rozijntjes met weekvocht en een scheut witte balsamico toe. Bestrooi met een weinig calorie-arme bruine suiker, type Sukrin. Of gewone bruine suiker indien gewenst. Leg de halve haantjes op de bodemlaag en overgiet met een glas cider. Smeer in met de rest van het sausje. Giet er nog een paar scheuten kippenbouillon over. Dek af en zet de schaal in een koude oven.
ingrediënten - info haantjes olijfolie Calvados honing mosterd peper & zout uien appels

haantje op Normandische wijze

in de Römertopf

Als je ‘op Normandische wijze’ ziet staan, ben je er vrijwel zeker van het dat het gerecht ingrediënten bevat zoals calvados, cider en appeltjes. En in dit receptje voor de Römertopf zitten ze alledrie. Ook dit nog! De Römertopf moet je met deksel en al, minstens één uur vooraf onderdompelen in koud water. De pot met vulling moet bovendien in een koude oven naar de gewenste temperatuur gebracht worden.
Zet de oven nu op 225°C en wacht één uur. Verwijder dan het deksel en laat de kip nog 15 minuten korsten op 185°C met de oven op hetelucht-stand. Serveer met een slaatje en frietjes, of zoals hier met een aardappelpuree.
zoete cider knoflook rozijntjes tijm rozemarijn kaneelpoeder gember witte balsamico bruine suiker kippenbouillon
Ook dit nog! De Römertopf moet je met deksel en al, minstens één uur vooraf onderdompelen in water!!
Creatief Koken de              passie kookvurige

haantje op

Normandische wijze

in de Römertopf

Breng de kip op kamertemperatuur en halveer ze. Maak een koud sausje van olijfolie, Calvados, honing en mosterd. Smeer de kip in met dit sausje. Kruid met peper en zout. Snijd uien grof. Haal het klokhuis uit de appels en snijd ze gewassen maar ongeschild in 8 delen. Leg ze in een kom met zoete cider, zodat ze niet kleuren. Pel en snijd knoflook met een hoeveelheid naar smaak. Week de rozijntjes in Calvados. In de Römertopf: een laag ui met knoflook, daarop takjes tijm en rozemarijn en daarop de appelpartjes. Kruid met kaneelpoeder en gember. Voeg de geweekte rozijntjes met weekvocht en een scheut witte balsamico toe. Bestrooi met een weinig calorie-arme bruine suiker, type Sukrin. Of gewone bruine suiker indien gewenst. Leg de halve haantjes op de bodemlaag en overgiet met een glas cider. Smeer in met de rest van het sausje. Giet er nog een paar scheuten kippenbouillon over. Dek af en zet de schaal in een koude oven.
ingrediënten - info haantjes olijfolie Calvados honing mosterd peper & zout uien appels
Als je ‘op Normandische wijze’ ziet staan, ben je er vrijwel zeker van het dat het gerecht ingrediënten bevat zoals calvados, cider en appeltjes. En in dit receptje voor de Römertopf zitten ze alledrie. Ook dit nog! De Römertopf moet je met deksel en al, minstens één uur vooraf onderdompelen in koud water. De pot met vulling moet bovendien in een koude oven naar de gewenste temperatuur gebracht worden.
Zet de oven nu op 225°C en wacht één uur. Verwijder dan het deksel en laat de kip nog 15 minuten korsten op 185°C met de oven op hetelucht-stand. Serveer met een slaatje en frietjes, of zoals hier met een aardappelpuree.
Bereiding Ingrediënten
zoete cider knoflook rozijntjes tijm rozemarijn kaneelpoeder gember witte balsamico bruine suiker kippenbouillon
receptfiche receptfiche
Ook dit nog! De Römertopf moet je met deksel en al, minstens één uur vooraf onderdompelen in water!!
Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige