ingrediënten - info
aubergines
lamsgehakt
olijfolie
köftekruiden
komijn
verse koriander
pijnboompitjes
rozijntjes
sjalot
Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees eruit tot op 0,5
cm van de schil.
De vulling van de aubergines bestaat uit zuiver lamsgehakt,
gebakken in olijfolie en gekruid met köftekruiden (in de
supermarkt of bij de Turkse kruidenier), aangevuld met komijn
en verse koriander.
Dit wordt gemengd met geroosterde pijnboompitjes, geweekte
gele rozijntjes en een bereiding van gesauteerde sjalot,
knoflook, het uitgesneden vruchtvlees van de aubergines en
rode paprika in brunoise. Meng tot slot geraspte Griekse feta
onder de vulling.
Vul de aubergines met deze vulling en zet ze 25 minuten in
een heteluchtoven op 200°C.
Maak ondertussen de bulgur volgens de instructies op de
verpakking, maar gebruik groentebouillon in plaats van water.
Meng af het vuur, met verse gesnipperde koriander, gehakte
peterselie en ontvelde verse tomatenblokjes.
Een kruidenmix voor köfte maak je zelf met deze
samenstelling: zwarte peper, cayennepeper,
knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, venkelzaad, koriander,
paprika en kaneel.
gevulde aubergine met groentenbulgur
Daarbij een sausje van half om half, gekonfijte rode paprika’s
en gepelde tomaten gemixt in de blender met een scheut
balsamico, komijn, peper en zout.
Werk af met gesnipperde basilicum en koriander.
knoflook
rode paprika
feta
bulgur
groentenbouillon
peterselie
tomaten uit blik
gekonfijte paprika’s
balsamico
peper & zout
verse basilicum
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.