ingrediënten - info
eendenborstfilets
wok-olie
mango
mini-maïs
sesamolie
sojasaus
ketchup
knoflook
verse gember
Bereid de eendenborstfilets sous vide 2 uur op 60°C. Laat
afkoelen. Bak de eendenborstfilets daarna kort maar krachtig
op de velkant tot die krokant is. Bak ook de andere kant kort
tot een bruin korstje. Laat afgedekt even rusten en snijd de
filets in fijne reepjes met een elektrisch mes.
Mix een mango tot moes en snijd een tweede in dunne
schijfjes en zet koel weg. Stoom de mini-maïskolfjes halfgaar
in 5 minuten en bak ze dan in een pannetje in wok-olie
gemengd met sesamolie tot ze goudbruin kleuren. Zet ze koel
weg.
Meng sojasaus met ketchup en een beetje wok-olie tot een
homogene vinaigrette. Doe er de eendenreepjes bij en meng
goed. Druk een paar knoflookteentjes en een stukje geschilde
gember door de knoflookpers en meng met de bereiding van
de eendenreepjes.
Snijd rode, gele en oranje puntpaprika’s en een wortel in zeer
fijne julienne. Laat de bamboo uitlekken. Roerbak deze
groenten in een bodempje wok-olie. Kruid met mespuntjes
kruiden in poedervorm: koriander, kurkuma, fenegriek,
cayenne, venkel, komijn en een paar draaien zwarte peper uit
de molen.
Voeg de reepjes in de marinade toe en daarna de erwtjes.
Kies voor verse of diepgevroren en zeker niet voor conserven
in dit recept.
gewokte eendenfilet met mango
Sous vide koken is misschien niet typisch oosters, maar dat
wordt ruimschoots goedgemaakt door de zachtheid van de
vleesbereiding.
Op het bord: Drapeer de mangoschijven en vul het bord verder
aan met een schep uit de wokpan.
Werk af met een paar opgewarmde mini-maïskolven.
Serveer met kleefrijst of noedels en eetstokjes.
Geniet even van het gepruts aan tafel en geef dan pas uw
tafelgenoten een gewoon bestek. Niet mooi, maar leuk!
Roerbak even verder en meng tot slot met de mangomoes.
Op het bord: Drapeer de mangoschijven en vul het bord
verder aan met een schep uit de wokpan. Werk af met een
paar opgewarmde mini-maïskolven. Serveer met kleefrijst of
noedels en eetstokjes. Geniet even van het gepruts aan tafel
en geef pas dan uw tafelgenoten een gewoon bestek.
puntpaprika’s
wortel
bamboescheuten
korianderpoeder
kurkuma
fenegriek
cayennepeper
venkelpoeder
komijn
zwarte peper
doperwtjes
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: