kip en currysaus met appel
Je kan dit gerechtje ook klasseren bij de Belgische
erfgoedgerechten als je wil. ‘Kip met curry’ komt in het
modale gezin in onze streken zeer regelmatig op het
weekmenu.
Ook wie uit eten gaat bij ‘de Chinees’, kan ervoor kiezen.
Er bestaan talloze variaties op het recept van de
currysaus. In deze versie wordt geen ananas verwerkt
maar wel stoofappeltjes. Met toevoeging van kokosroom
evolueert de smaak naar fluweelzacht en romig.
Ben je in een dieetmodus, laat dan de roux weg als basis
voor de saus en vervang die door mascarpone.
sojasaus
boter
currypoeder mild
knoflook
kippenbouillon
ui
peper & zout
ingrediënten - info
kip
room
kokosroom
gember
appelen
vloeiende bloem
Maak de saus: bak gesnipperde ui en knoflook in boter. Haal
het klokhuis uit de appelen, schil en hak ze in dobbelsteentjes.
Voeg ze op het laatst toe en laat even meebakken. Maak in
een andere pan een lichte roux en leng aan met
kippenbouillon en kokosroom. Kruid naar smaak met
currypoeder, gember, een scheutje zoete sojasaus, peper en
zout.
Meng beide bereidingen.
Doe de braadkip in een ovenschotel en zet die ongeveer ½ uur
in een voorverwarmde oven op 200°C. Giet een glaasje water
in de schotel, dek af en laat nog 30 minuten garen op 185°C.
meer recepten met pluimvee: