Zeeuwse mosseltjes
ui
peterselie
Neem per kilo mosseltjes. Meng twee zeer fijn gesneden uien
en meng met fijngehakte peterselie.
Verhit een mosselpot met een paar lepels water. Giet de
uienmix erin en laat even garen. Doe er dan de mosseltjes bij
en kook ze gaar in 4 à 5 minuten.
Bind de saus met paneermeel en gezouten boter. Serveer met
mosselbrood met gezouten boter.
Philippiense mosseltjes
De Philippiense mosseltjes hebben een onwaarschijnlijke
aantrekkingkracht op Belgische mosseleters. Als de
restaurants in het Zeeuws-Vlaamse Philipinne open zijn,
zie je nauwelijks nog een Nederlandse nummerplaat in het
straatbeeld.
De bereidingswijze is zeer typisch en bijzonder. Helaas
volgen niet meer alle restaurants in het dorpje deze
traditionele receptuur.
paneermeel
gezouten boter
mosselbrood
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.