ingrediënten - info
mosselen
mosselkruiden
ui
Snijd de ui in halve maantjes en kook ze 2 minuten in een
beetje water met mosselkruiden. Voeg de gekuiste mosselen
toe en laat ongeveer 5 minuten koken op hoog vuur tot ze
open zijn. Schud regelmatig op.
Haal de mosselen met een spaan uit het kookvocht en bewaar
ze afgedekt in een pot in een oven op 85°C.
Zeef het kookvocht. Laat de room met zelfde hoeveelheid
kookvocht inkoken. Roer nu op een zacht vuur de gorgonzola
door de bereiding tot een gladde saus. Laat niet meer koken.
mosselen met gorgonzola
Even je koudwatervrees overwinnen en je smijten. Daarna zet
je dit recept nog vele keren op het gezinsmenu, zeker weten.
De combinatie van mosselen met blauwe kaas lijkt bizar,
maar geeft een perfecte harmonie in smaakervaring. Wie
verstand heeft van foodpairing zal hiervoor wel een
plausibele verklaring hebben denk ik.
Op de borden: een schep mosselen, daarover een soeplepel
saus en afwerken met gehakte peterselie. Bij voorkeur
opdienen met stokbrood.
Variant: voeg een glas witte wijn toe bij het koken van de
mosselen.
room
gorgonzola
peterselie
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.