ingrediënten - info
kip
peper & zout
olijfolie
rode ui
vers knoflook
rode puntpaprika
kippenbouillon
Neem kippenbouillon en voeg er een glas witte wijn aan toe
en verder saffraan, gedroogde tomaten, een ruime
hoeveelheid gedroogde porcini en een paar eetlepels
tomatenpuree. Kruid met peper en zout. Zet koud weg en laat
even trekken. Bereid ondertussen de kip voor.
Verwijder het vel en kruid de stukken kip met peper en zout.
Schroei ze rondom dicht in olijfolie.
Snijd gepelde teentjes knoflook in schijfjes en geschilde
paprika’s en rode ui in grove stukken. Schil de tomaten, snijd
ze in stukken en haal er de pitjes uit.
Meng nu alle ingrediënten in de Romeinse pot, die vooraf een
uurtje geweekt werd in koud water.
Toscaanse kip in de Romeinse pot
De Romeinse pot, beter bekend als de Römertopf is een
ideaal instrument om deze smaakvolle bereiding te
maken.
Het kippenvlees wordt bijzonder sappig en de saus op
basis van geweekte porcini accentueert het zuiderse
karakter van dit gerecht.
Zet de pot met het deksel erop, in een koude oven. Stel de
temperatuur in op 200°C en de tijd op 1 ½ uur.
Verwijder een kwartier voor het einde van de kooktijd het
deksel en laat de pot nog een kwartiertje staan onder de grill.
Controleer of de kip gaar is. Werk voor het opdienen af met
verse basilicum en zwarte olijven zonder pit.
saffraan
witte wijn
vleestomaten
zongedroogde tomaten
tomatenpuree
citroensap
gedroogde porcini
zwarte olijven zonder pit
basilicum
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: