Een donutburger met een zachtgekookt eitje. Het ziet er
fastfood uit en is het ook, maar wel in een gezondere versie.
Maak een gat in het midden van een beefburger (100% rund,
zonder vet) die je vooraf gekruid hebt met peper, zout,
gedroogde peterselie en knoflook. Bak die driekwart af in wat
bakmiddel, type Becel. Zet even afgedekt weg.
Grill ondertussen de geschilde puntpaprika's, bak de geraspte
bloemkool en de brunoise van ui.
De gebakken aardappeltjes zijn facultatief.
ingrediënten - info
beefburgers
peper & zout
gedroogde peterselie
knoflookpoeder
donutburger
Dit is een variant op een klassieke hamburger. Met het gat
in het midden, waar een ei in past, gelijkt de vorm ervan
inderdaad op een donut.
We weten dat de Amerikanen soms heel rare dingen eten,
maar deze slaat bijna alles: er bestaan daar dus échte
donut burgers, bestaande uit een gebakken hamburger
tussen twee mierzoete donuts!
Leg de beefburgers terug in de pan, warm op en giet een eitje
in het gat. Laat nog een paar minuutjes staan op zacht vuur,
tot het eiwit gestold is.
Dien op en vergeet voor één keer de mayonaise en ketchup.
vloeibaar bakmiddel
puntpaprika’s
bloemkool
ui
aardappelen
eieren
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.