Moors konijn - conejo Morisco
ingrediënten - info
konijn
uien
knoflook
witte wijn
rozijnen
olijfolie
pijnboompitjes
saffraan
Voorbereiding. Pel de uien en snij ze in grote stukken. Pel de
knoflookteentjes en snij ze in plakjes. Snijd de paprika’s
overlangs door, verwijder de zaadlijst en nerven. Schil ze met
een dunschiller.
Fruit in een pan met wat olijfolie de uien, doe er de knoflook
en de paprika’s bij en roerbak tot de uien glazig zijn.
Zet de rozijntjes te week in een glas bruine rum.
Bestuif de stukken konijn met bloem en bak ze rondom bruin
in een pan met olijfolie.
Vul de tajine. Giet een halve liter kippenbouillon met een
glas witte wijn in de tajine. Voeg de kruiden toe: kaneelpoeder,
kruidnagel, komijnpoeder, peper, zout en saffraan. Voeg toe:
een potje tomatenpuree, de geweekte rozijnen met of zonder
de rum en een handvol bladpeterselie. Meng alles goed met
de gestoofde groenten.
Leg de voorgebakken stukken konijn in de tajine en roer goed
om. Zet het deksel erop en laat minstens 2 uur garen tot het
konijnenvlees gaar is. Rooster ondertussen de pijnboompitjes.
Moors konijn of conejo Morisco is een Spaans gerecht
met onmiskenbaar Noord-Afrikaanse invloeden. Alleen de
kruiding al, met komijn, kruidnagel en kaneel geeft de
smaakkleur die je ook hebt bij vele couscousvarianten.
Met saffraan erbij wordt het net iéts meer Spaans van
smaak. Een perfecte smaakbalans trouwens, die je doet
wegdromen naar de zomervakantie als die in aantocht is.
Aan tafel. Strooi nog wat vers gesnipperde peterselie over de
bereiding en zet de tajine op tafel bij je gasten. Dien op met
brood of couscous, een fris gemengd slaatje en de
geroosterde pijnboompitjes apart in een potje.
zachte paprika
puntpaprika’s
kippenbouillon
tomatenpuree
kruidnagel
komijn
kaneel
bladpeterselie
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.