worstjes met gegrilde ricotta
ingrediënten - info uien wortel selder knoflook olijfolie passata groentebouillon
Snijd ui, wortel, selder en knoflook in fijne brunoise. Stoof kort aan in wat olijfolie. Voeg passata en groentebouillon toe. Kruid met tijm, rozemarijn, peper, zout en een chilipepertje. Laat doorkoken tot een dikkere saus. Bak de worstjes rondom aan in een lepeltje olijfolie en laat ze verder garen in de saus. Voeg wat bouillon toe als de saus teveel inkookt voor de groenten en de worstjes gaar zijn. Snijd de ricotta in schijven van een centimeter dik, kruid met peper en zout en bak of grill ze kort langs beide kanten in olijfolie.

salsicce con ricotta grigliata

worstjes met gegrilde ricotta

Dit gerecht werd in Italië bereid tijdens onze vakantie. Op camping is de skottel op gas een bijzonder handig kookinstrument. Barbecues op houtskool zijn er meestal verboden vanwege het brandgevaar.
Snijd de aubergines in ronde schijven en marineer ze een kwartiertje in olijfolie met een scheutje citroen, tijm en rozemarijn. Bak of grill ze goudbruin. Meng op het laatst wat gehakte muntblaadjes toe en bewaar er enkele voor de afwerking. Werk af op het bord, met geraspte Parmezaan.
tijm rozemarijn peper en zout chilipepertje worsten ricotta aubergine munt parmezaan
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

salsicce con ricotta

grigliata - worstjes

met gegrilde ricotta

ingrediënten - info uien wortel selder knoflook olijfolie passata groentebouillon
Snijd ui, wortel, selder en knoflook in fijne brunoise. Stoof kort aan in wat olijfolie. Voeg passata en groentebouillon toe. Kruid met tijm, rozemarijn, peper, zout en een chilipepertje. Laat doorkoken tot een dikkere saus. Bak de worstjes rondom aan in een lepeltje olijfolie en laat ze verder garen in de saus. Voeg wat bouillon toe als de saus teveel inkookt voor de groenten en de worstjes gaar zijn. Snijd de ricotta in schijven van een centimeter dik, kruid met peper en zout en bak of grill ze kort langs beide kanten in olijfolie.
Dit gerecht werd in Italië bereid tijdens onze vakantie. Op camping is de skottel op gas een bijzonder handig kookinstrument. Barbecues op houtskool zijn er meestal verboden vanwege het brandgevaar.
Ingrediënten Bereiding
Snijd de aubergines in ronde schijven en marineer ze een kwartiertje in olijfolie met een scheutje citroen, tijm en rozemarijn. Bak of grill ze goudbruin. Meng op het laatst wat gehakte muntblaadjes toe en bewaar er enkele voor de afwerking. Werk af op het bord, met geraspte Parmezaan.
tijm rozemarijn peper en zout chilipepertje worsten ricotta aubergine munt parmezaan
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige