ingrediënten - info
uien
wortel
selder
knoflook
olijfolie
passata
groentebouillon
Snijd ui, wortel, selder en knoflook in fijne brunoise. Stoof kort
aan in wat olijfolie. Voeg passata en groentebouillon toe.
Kruid met tijm, rozemarijn, peper, zout en een chilipepertje.
Laat doorkoken tot een dikkere saus.
Bak de worstjes rondom aan in een lepeltje olijfolie en laat ze
verder garen in de saus. Voeg wat bouillon toe als de saus
teveel inkookt voor de groenten en de worstjes gaar zijn.
Snijd de ricotta in schijven van een centimeter dik, kruid met
peper en zout en bak of grill ze kort langs beide kanten in
olijfolie.
salsicce con ricotta grigliata
worstjes met gegrilde ricotta
Dit gerecht werd in Italië bereid tijdens onze vakantie. Op
camping is de skottel op gas een bijzonder handig
kookinstrument. Barbecues op houtskool zijn er meestal
verboden vanwege het brandgevaar.
Snijd de aubergines in ronde schijven en marineer ze een
kwartiertje in olijfolie met een scheutje citroen, tijm en
rozemarijn. Bak of grill ze goudbruin.
Meng op het laatst wat gehakte muntblaadjes toe en bewaar
er enkele voor de afwerking. Werk af op het bord, met
geraspte Parmezaan.
tijm
rozemarijn
peper en zout
chilipepertje
worsten
ricotta
aubergine
munt
parmezaan
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.