ingrediënten - info
kalfsgehakt
parmezaan
amandelmeel
eieren
uipoeder
knoflookpoeder
gedroogde oregano
peper & zout
Meng kalfsgehakt met geraspte parmezaanse kaas,
amandelmeel, losgeklopt ei, uienpoeder, knoflookpoeder,
gedroogde oregano, peper en zout. Maak er eerst balletjes
van en druk die een beetje plat.
Snijd de mortadella in schijven van ongeveer een centimeter
dik. Snijd courgette en ui grof. Plet een paar knoflookteentjes.
Begin de polpette te bakken in olijfolie. Voeg de mortadella toe
en daarna de groenten. Kruid met peper en zout. Doe de
bereiding in een aardewerk ovenschotel. Meng met
gesnipperde verse salie.
Verwarm mascarpone in een pannetje en meng met saffraan.
Kruid met peper en zout. Giet dit over het vlees en de
groenten.
polpette en mortadella in saffraansaus
De moeilijkste opdracht in dit recept is het vinden van
mortadella die niét in flinterdunne sneetjes aangeboden
wordt.
Hier is dit wel gelukt, omdat we op vakantie waren in
Italië. Toch was het nodig om uit een grote schijf van
pakweg 20 cm diameter, met een uitsteekring kleinere
rondjes te snijden die ongeveer de grootte hebben van de
polpette.
Dek af met geraspte parmezaan en zet de ovenschotel een
twintigtal minuutjes in een oven voorverwarmd op 185°C. Zet
de grill aan en gratineer de schotel in een tiental minuutjes tot
de kaas kleurt.
Werk af op de borden met plukjes verse basilicum.
mortadella
courgette
ui
knoflook
olijfolie
salie
mascarpone
saffraan
basilicum
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.