tramezinni met gerookte zalm

tramezinni met gerookte zalm

gerookte zalm veldsla rucola eieren
ingrediënten - info wit toastbrood kruidenkaas mierikswortelroom
Tramezzini zijn kleine belegde sneetjes mie, witbrood zonder korst. Ze worden gevuld in twee driehoeken gesneden. Ze zijn populair in heel Italië, maar vooral in Turijn en Venetië. Ze worden aangeboden in bars, straatkraampjes en bij bakkers en beenhouwers als een snelle hap voor de lunchpauze. De vulling kan sterk variëren. De sneetjes worden in de regel ingesmeerd met mayonaise of roomkaas. Daarop komen laagjes groente, vis, vlees of gevogelte. Meestal in de vorm van charcutterie. Ook een hardgekookt eitje ontbreekt meestal niet.
Caffè Mulassano in Turijn
foto’s boven en onder: Google Maps
Caffè Mulassano in Turijn tramezinni met gerookte zalm
Belegde broodjes werden in de 18e eeuw bedacht door John Montagu, graaf van Sandwich, jawel! In Italië was het Caffè Mulassano in Turijn dat als eerste dit soort snack introduceerde in 1926. Pikant detail, op hun website lees ik: “In 1926 vond Angela Demichelis Nebiolo deze boterham uit. In dit kleine restaurant van slechts eenendertig vierkante meter is het product uitgevonden dat miljoenen Italianen elke dag voor hun lunch gebruiken...”.
Leg de sneetjes wittebrood zonder korst (pain de mie) twee aan twee klaar. Smeer het onderste in met kruidenkaas en het bovenste met mierikswortelroom. Leg op het onderste sneetje een laagje rucola gemengd met veldsla. Daarop komt een sneetje gerookte zalm en een in schijfjes gesneden hardgekookt ei. Dek af en druk even aan. Snijd het belegde brood diagonaal in twee driehoeken.
Creatief Koken de              passie kookvurige

tramezinni

met gerookte zalm

Bereiding
Leg de sneetjes wittebrood zonder korst (pain de mie) twee aan twee klaar. Smeer het onderste in met kruidenkaas en het bovenste met mierikswortelroom. Leg op het onderste sneetje een laagje rucola gemengd met veldsla. Daarop komt een sneetje gerookte zalm en een in schijfjes gesneden hardgekookt ei. Dek af en druk even aan. Snijd het belegde brood diagonaal in twee driehoeken.
Ingrediënten
ingrediënten - info wit toastbrood kruidenkaas mierikswortelroom
gerookte zalm veldsla rucola eieren
Tramezzini zijn kleine belegde sneetjes mie, witbrood zonder korst. Ze worden gevuld in twee driehoeken gesneden. Ze zijn populair in heel Italië, maar vooral in Turijn en Venetië. Ze worden aangeboden in bars, straatkraampjes en bij bakkers en beenhouwers als een snelle hap voor de lunchpauze. De vulling kan sterk variëren. De sneetjes worden in de regel ingesmeerd met mayonaise of roomkaas. Daarop komen laagjes groente, vis, vlees of gevogelte. Meestal in de vorm van charcutterie. Ook een hardgekookt eitje ontbreekt meestal niet.
Belegde broodjes werden in de 18e eeuw bedacht door John Montagu, graaf van Sandwich, jawel! In Italië was het Caffè Mulassano in Turijn dat als eerste dit soort snack introduceerde in 1926. Pikant detail, op hun website lees ik: “In 1926 vond Angela Demichelis Nebiolo deze boterham uit. In dit kleine restaurant van slechts eenendertig vierkante meter is het product uitgevonden dat miljoenen Italianen elke dag voor hun lunch gebruiken...”.
Caffè Mulassano in Turijn
foto’s boven en onder: Google Maps
Caffè Mulassano in Turijn receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige