zwaardvis met cedercitroen

pesce spada al limone cedro

knoflook kappertjes peper en zout tomaten basilicum
ingrediënten - info zwaardvis cedercitroen oregano peterselie
zwaardvis met cedercitroen
Maak een marinade van het sap van cedercitroen, oregano, fijngehakte peterselie, geperste knoflookteentjes, kappertjes, peper en zout. Leg de zwaardvismoten een half uurtje in de marinade. Snijd een geschilde cedercitroen in dikke schijven. Leg de uitgelekte vismoten op de placha of skottel en bak ze 3 à 4 minuutjes aan elke kant. Overgiet regelmatig met de marinade. Leg de schijven cedro op de plancha en laat ze aan beide kanten karamelliseren. Op het bord. Een stuk zwaardvis met wat saus van de bakplaat. Daarnaast een paar schijven cedro, een paar schijfjes tomaat en werk af met verse basilicum. Dit is een hoofdgerecht en in Italië hoort daarbij een contorni, bijgerechtje naar keuze, zoals frietjes of een slaatje. In principe geen pasta.
Om verwarring te vermijden: het gaat hier niet over de ceder (conifeer), maar over de cedercitroen (cedro) als citrusvrucht. Deze wordt vooral geteeld in Calabrië (Italië) aan de Riviera del Cedri in en rond het dorpje Santa Maria Del Cedro. Daar is er een uniek museum aan gewijd, het Museo del Cedro. Wie met de camper in de buurt is, kan best overnachten op de Sosta Camper Manuel. Alleen wild camperen is goedkoper en je zit er op 100 m van het strand. We zijn er geweest en het was OK. De cedro wordt verwerkt als confituur, likeur, gekonfijt fruit. Maar ook in de farmaceutische industrie (tegen cholesterol) en de cosmetica (shampoo’s bijvoorbeeld). Los van dit alles, kan je de cedercitroen gewoon gebruiken in de keuken als vervanging van citroen of limoen.
Creatief Koken de              passie kookvurige

zwaardvis

met cedercitroen

pesce spada

al limone cedro

Bereiding
Maak een marinade van het sap van cedercitroen, oregano, fijngehakte peterselie, geperste knoflookteentjes, kappertjes, peper en zout. Leg de zwaardvismoten een half uurtje in de marinade. Snijd een geschilde cedercitroen in dikke schijven. Leg de uitgelekte vismoten op de placha of skottel en bak ze 3 à 4 minuutjes aan elke kant. Overgiet regelmatig met de marinade. Leg de schijven cedro op de plancha en laat ze aan beide kanten karamelliseren. Op het bord. Een stuk zwaardvis met wat saus van de bakplaat. Daarnaast een paar schijven cedro, een paar schijfjes tomaat en werk af met verse basilicum. Dit is een hoofdgerecht en in Italië hoort daarbij een contorni, bijgerechtje naar keuze, zoals frietjes of een slaatje. In principe geen pasta.
Ingrediënten
ingrediënten - info zwaardvis cedercitroen oregano peterselie
knoflook kappertjes peper en zout tomaten basilicum
Om verwarring te vermijden: het gaat hier niet over de ceder (conifeer), maar over de cedercitroen (cedro) als citrusvrucht. Deze wordt vooral geteeld in Calabrië (Italië) aan de Riviera del Cedri in en rond het dorpje Santa Maria Del Cedro. Daar is er een uniek museum aan gewijd, het Museo del Cedro. Wie met de camper in de buurt is, kan best overnachten op de Sosta Camper Manuel. Alleen wild camperen is goedkoper en je zit er op 100 m van het strand. We zijn er geweest en het was OK. De cedro wordt verwerkt als confituur, likeur, gekonfijt fruit. Maar ook in de farmaceutische industrie (tegen cholesterol) en de cosmetica (shampoo’s bijvoorbeeld). Los van dit alles, kan je de cedercitroen gewoon gebruiken in de keuken als vervanging van citroen of limoen.
zwaardvis met cedercitroen
cedro likeur
cedro verwerkt in shampoo
het museum wij receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige