warme oesters
in champagnesaus
Bak de bladspinazie rauw in boter.
Haal de oesters uit de schelp en zeef het vocht.
Voeg dit bij de champagne. Breng aan de kook.
Leg er de oesters een paar seconden in om ze
vastheid te geven.
Zeef het pocheervocht. Breng op smaak met
kruiden. Laat inkoken met room en bind indien
nodig.
In de schelp: spinazie, warme oester, saus,
een lepeltje Belgische kaviaar bovenop.
Oesters en champagne lijken voor elkaar
voorbestemd.
Als je beiden aan je gasten presenteert als
aperitief met ‘hapje’, dan weten ze dat er een
bijzonder menu gaat volgen.
Even chique is het om oesters te
combineren met champagne in een warme
bereiding.
Het heeft nog een extra troef ook. Sommige
mensen lusten immers geen rauwe oesters,
maar laten zich wel verleiden door deze
warme variant.
spinazie
oesters
Belgische kaviaar
nootmuskaat
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.