pladijsrolletjes in wortel-rode bietensaus
De saus. Schil en snijd een tiental wortelen in schijfjes. Snijd
een zoete ui in halvemaantjes. Pel een paar knoflookteentjes.
Snijd een paar gekookte rode bieten in stukken.
knoflook
dille
bieslook
peterselie
kippenbouillon
witte balsamico
peper en zout
Doe alle deze ingrediënten in de thermoblender of
soepmachine. Voeg de helft kippenbouillon en de helft
versgeperst sinaasappelsap toe. Een half litertje vocht
volstaat, want we willen een dikke soep. Breng op smaak met
een scheut witte balsamico, peper en zout.
Kies de stand ‘romige soep’ en start de robot. Je kan deze
soep ook gewoon in een kookpot maken op de klassieke
manier. Kruid bij met peper en zout.
De pladijsrolletjes. Rol de filets op en fixeer ze met een
cocktailprikker. Stoom ze gaar in 10 minuten. Doe dat net voor
het opdienen.
Op het bord: een spiegel saus met daarop een pladijsrolletje.
Werk af met een boeketje dille, bloedzurkel, bieslook en
peterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.