lolly’s met tomaat en mozzarella
De tapenade vraagt de meeste keukentijd.
Voor het overige zet je deze plank in een mum van tijd op
de aperitieftafel.
Met dit stijlvolle borrelhapje en een paar soortgelijken, zet
je meteen de toon en scherpt de verwachtingen aan voor
de rest van het menu.
Halveer de kerstomaatjes en maak ze leeg. Duw in elk
tomaatje een theelepel tapenade. Steek een bolletje
mozzarella op een prikker en daaronder een gevuld
kerstomaatje.
Bestrooi het bolletje mozzarella al draaiend met een mix van
gedroogde peterselie met knoflook.
Zet de lolies in een hoog glas op tafel, of zoals op foto, steek
ze in een daartoe bestemd houten bord.
Tapenade:
kappertjes
olijven
ansjovisfilet
knoflook
olijfolie
Maak de tapenade: spoel de kappertjes goed en voeg ze
samen met ontpitte olijven, een ansjovisfilet en een paar
teentjes knoflook in de blender. Mix met een scheutje olijfolie
tot een homogene pasta.
meer vegetarische gerechten: