bloemkoolrisotto met truffel
Maak bloemkoolrijst door de roosjes te raspen met de hand of
in de cutter. Zet de rijst een minuutje in de microgolfoven op
vol vermogen. Bak gesnipperde sjalot in olijfolie samen met in
fijne brunoise gesneden kastanjechampignons en
knoflookteentjes. Voeg in stukjes gesneden truffel toe en kruid
met peper en zout.
Meng met de bloemkoolrijst en voeg een lepeltje
kippenbouillon en gemalen Parmezaan toe. Laat even
uitdampen. Het vocht moet bijna volledig weg zijn.
Schep de warme risotto in tumblers. Werk af met geschaafde
truffel, Parmezaanschilfers en truffelolie.
knoflookteentjes
truffel
kippenbouillon
Parmezaan
truffelolie
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: