speculaastaartje met Brie de Meaux
Verkruimel de speculaas in een cutter en meng met de hand
met gezouten boter op kamertemperatuur. Het resultaat moet
een homogene pasta zijn. Strijk die open op een werkblad en
egaliseer van dikte met een deegrol. De gewenste dikte van
het deeg is ongeveer een centimeter.
Steek met een ringetje rondjes uit de speculaasmassa
en leg die op een bord. Dek af en laat opstijven in de
koelkast.
Neem een stuk Brie de Meaux rechtstreeks uit de
koelkast en steek er met hetzelfde ringetje rondjes uit.
Ontkorst de kaas en halveer de cilindertjes, zodat ze
bijna even dik zijn als het speculaastaartje.
Leg op elk speculaastaartje een stukje brie. Borstel de
bovenkant in met vloeibare honing. Werk af met een
draai uit de pepermolen en geroosterde pijnboompitjes.
Brie de Meaux
honing
grof gemalen peper
pijnboompitjes
meer vegetarische gerechten: