foie fin met pistache
Snijd de foie fin in blokjes van 2 op 3 cm. Doe de ongezouten
pistachenootjes in de blender en maal ze fijn tot bijna poeder.
Tip: je kan ook kiezen voor gezouten pistache of zelfs een
beetje chilivlokjes toevoegen voor een pittiger resultaat.
Laat de blokjes foie fin op kamertemperatuur komen zodat de
snijkanten wak worden. Wentel ze dan door het notenpoeder
tot ze rondom bedekt zijn.
Steek een cocktailprikker in elk van de kubusjes. Zet de
spiesjes op een bordje en zet dat afgedekt weg in de koelkast
tot gebruik.
pistachenootjes
Foie fin is een alternatief voor foie gras dat gemaakt wordt
van de levers van eenden die niet gedwangvoederd
worden. Het wordt gemaakt van gewone eendenlevers die
gemengd worden met ingrediënten zoals room, boter,
kruiden en specerijen. Foie fin heeft een vergelijkbare
smaak en textuur als foie gras, maar is diervriendelijker
en goedkoper.
De andere hapjes op foto:
Flan van king krab met zure room
Gevulde eitjes met kruidenkaas en rode biet
meer recepten met pluimvee: