foie fin met pistache

foie fin met pistache

Snijd de foie fin in blokjes van 2 op 3 cm. Doe de ongezouten pistachenootjes in de blender en maal ze fijn tot bijna poeder. Tip: je kan ook kiezen voor gezouten pistache of zelfs een beetje chilivlokjes toevoegen voor een pittiger resultaat. Laat de blokjes foie fin op kamertemperatuur komen zodat de snijkanten wak worden. Wentel ze dan door het notenpoeder tot ze rondom bedekt zijn. Steek een cocktailprikker in elk van de kubusjes. Zet de spiesjes op een bordje en zet dat afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.
ingrediënten - info foie fin terrine in blokvorm
pistachenootjes
Creatief Koken de              passie kookvurige trilogie van amuses
Foie fin is een alternatief voor foie gras dat gemaakt wordt van de levers van eenden die niet gedwangvoederd worden. Het wordt gemaakt van gewone eendenlevers die gemengd worden met ingrediënten zoals room, boter, kruiden en specerijen. Foie fin heeft een vergelijkbare smaak en textuur als foie gras, maar is diervriendelijker en goedkoper. De andere hapjes op foto: Flan van king krab met zure room Gevulde eitjes met kruidenkaas en rode biet

foie fin

met pistache

Snijd de foie fin in blokjes van 2 op 3 cm. Doe de ongezouten pistachenootjes in de blender en maal ze fijn tot bijna poeder. Tip: je kan ook kiezen voor gezouten pistache of zelfs een beetje chilivlokjes toevoegen voor een pittiger resultaat. Laat de blokjes foie fin op kamertemperatuur komen zodat de snijkanten wak worden. Wentel ze dan door het notenpoeder tot ze rondom bedekt zijn. Steek een cocktailprikker in elk van de kubusjes. Zet de spiesjes op een bordje en zet dat afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.
ingrediënten - info foie fin terrine in blokvorm
Ingrediënten Bereiding
pistachenootjes
Foie fin is een alternatief voor foie gras dat gemaakt wordt van de levers van eenden die niet gedwangvoederd worden. Het wordt gemaakt van gewone eendenlevers die gemengd worden met ingrediënten zoals room, boter, kruiden en specerijen. Foie fin heeft een vergelijkbare smaak en textuur als foie gras, maar is diervriendelijker en goedkoper. De andere hapjes op foto: Flan van king krab met zure room Gevulde eitjes met kruidenkaas en rode biet
de              passie Creatief Koken kookvurige