gevulde eitjes met kruidenkaas en rode biet
Maak hardgekookte eitjes. Halveer ze en verwijder het eigeel.
Meng dat met 1/3 volume kruidenkaas, een scheutje rode
bietensap en een paar druppels rode balsamico. Roer om tot
een homogene massa. Beoordeel de kleur. Het resultaat moet
een mooie dieproze kleur hebben. Voeg desnoods nog wat
sap toe, zonder dat het mengsel evenwel te vloeibaar wordt.
Giet de vulling in een spuitzak met gekartelde mond en spuit
de eitjes vol. Werk af met piment d’Espelette en plukjes dille
en kervel.
balsamico
piment d’Espelette
dille
kervel
Dit hapje was een onderdeel van een trilogie van amuses,
aan tafel geserveerd. Uit ervaring weet ik dat ze
afzonderlijk aanbieden bij het aperitief in de zetel aan het
salontafeltje, zorgt voor onnodig geknoei met servietjes,
vorkjes en lepeltjes. Daarom liever een beetje ‘restaurant-
achtig’ doen aan tafel met een goed glaasje wijn of
schuimwijn erbij. De andere hapjes op foto:
Flan van king krab met zure room
Foie fin met pistache
meer vegetarische gerechten: