cocktail van
Noordzeegarnalen
Kook de eitjes en snijd ze in kwartjes. Ontvel
een tomaat, maak ze leeg en snijd ze in
blokjes. Pel de grijze garnalen. Snijd de
mango, komkommer en wortel in staafjes van
gelijke dikte en lengte. Verdeel een
citroenschijfje in vier partjes. Pel de garnalen.
Meng mayonaise met ketchup en een scheutje
gin.
In coupes: een bodempje fijn gesneden
kropsla, een blaadje witloof, staafjes mango,
wortel, komkommer, een kwart van een eitje,
gesnipperde lente-ui, een portie
tomatenblokjes, hand gepelde grijze garnalen.
Werk af met een schijfje citroen en een takje
kervel. Serveer de saus in een apart potje.
ei
grijze garnalen
citroenschijfje
lente-ui
kropsla
mayonaise
ketchup
gin
De ‘aankleding’ van een garnalencocktail
kent bijna geen beperkingen voor een
hobbykok met inspiratie.
Diverse ingrediënten kunnen in
verschillende combinaties gebruikt worden.
Bijvoorbeeld: avocado, mandarijntjes,
scheutjes van rodekool, gedroogde
kerstomaatjes, ongepelde garnalen als
versiering, appel, kwarteleitjes in plaats van
kippeneieren.
creatief koken > feestelijke recepten >
amuses - vis en zeevruchten
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.