kreeft ‘belle vue’
Maak eerst de bouillon. Laat de versneden ui, prei, selder en wortel een 20-tal minuutjes koken samen met het kruidentuiltje van laurier, tijm, oregano en rozemarijn. Voeg witte wijn en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even trekken. Breng opnieuw aan de kook en doe er de kreeft in. Laat een achttal minuten koken voor een klein formaat en tot 12 minuten voor de grootste exemplaren. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen tot lauw. Snijd ze dan overlangs in twee, verwijder de smurrie en breek de scharen, zonder het pantser ervan te verwijderen.
ingrediënten - info kreeft mayonaise cocktailsaus zure room tomaat kropsla peper & zout ui prei
Dresseer op een bord op een bedje van kropsla, met tomatenschijfjes, uisnippers, eventueel wat komkommersschijfjes, hardgekookte eieren en een cocktailsaus. Dat is een mengeling van mayonaise, ketchup en eventueel een vleugje whisky. Hier werd dit sausje opgewaardeerd met een paar eetlepels zure room.
bleekselder wortel laurier tijm oregano rozemarijn peper en zout eieren witte wijn citroensap
Bekijk het zo eens. Vraag één: wil je kreeft eten of niet? Ja? OK, ga verder. Vraag twee: vind je rubber lekker? Neen? OK. Kies dan nooit voor diepvrieskreeft. Vraag drie: je griezelt ervan om de beestjes levend in het kokend sop te kieperen? Ja, OK. Kies dan voor vers gekookte kreeft op bestelling. Maar dan wel met de kortst mogelijke tijd tussen afhalen en serveren. De kreeften zelf koken “à la minute” is wel de manier om het beste resultaat te bekomen. Dan kan je ze écht lauw serveren in deze bereiding ‘Belle Vue’. Een tip: Je kan ze vooraf doden door een messteek in het kopstuk, net voor ze het sop ingaan.
Creatief Koken de              passie kookvurige

kreeft belle vue

ingrediënten - info kreeft mayonaise cocktailsaus zure room tomaat kropsla peper & zout ui prei
Maak eerst de bouillon. Laat de versneden ui, prei, selder en wortel een 20-tal minuutjes koken samen met het kruidentuiltje van laurier, tijm, oregano en rozemarijn. Voeg witte wijn en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even trekken. Breng opnieuw aan de kook en doe er de kreeft in. Laat een achttal minuten koken voor een klein formaat en tot 12 minuten voor de grootste exemplaren. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen tot lauw. Snijd ze dan overlangs in twee, verwijder de smurrie en breek de scharen, zonder het pantser ervan te verwijderen.
Bekijk het zo eens. Vraag één: wil je kreeft eten of niet? Ja? OK, ga verder. Vraag twee: vind je rubber lekker? Neen? OK. Kies dan nooit voor diepvrieskreeft. Vraag drie: je griezelt ervan om de beestjes levend in het kokend sop te kieperen? Ja, OK. Kies dan voor vers gekookte kreeft op bestelling. Maar dan wel met de kortst mogelijke tijd tussen afhalen en serveren. De kreeften zelf koken “à la minute” is wel de manier om het beste resultaat te bekomen. Dan kan je ze écht lauw serveren in deze bereiding ‘Belle Vue’. Een tip: Je kan ze vooraf doden door een messteek in het kopstuk, net voor ze het sop ingaan.
Dresseer op een bord op een bedje van kropsla, met tomatenschijfjes, uisnippers, eventueel wat komkommersschijfjes, hardgekookte eieren en een cocktailsaus. Dat is een mengeling van mayonaise, ketchup en eventueel een vleugje whisky. Hier werd dit sausje opgewaardeerd met een paar eetlepels zure room.
Ingrediënten Bereiding
bleekselder wortel laurier tijm oregano rozemarijn peper en zout eieren witte wijn citroensap
kreeft ‘belle vue’

kreeft belle vue

de              passie Creatief Koken kookvurige