kreeft ‘belle vue’

Maak eerst de bouillon. Laat de versneden ui, prei, selder en wortel een 20-tal minuutjes koken samen met het kruidentuiltje van laurier, tijm, oregano en rozemarijn. Voeg witte wijn en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even trekken. Breng opnieuw aan de kook en doe er de kreeft in. Laat een achttal minuten koken voor een klein formaat en tot 12 minuten voor de grootste exemplaren.
kreeft mayonaise cocktailsaus tomaat kropsla ui peper & zout ui prei
Bekijk het zo eens. Vraag één: wil je kreeft eten of niet? Ja? OK, ga verder. Vraag twee: vind je rubber lekker? Neen? OK. Kies dan nooit voor diepvrieskreeft. Vraag drie: je griezelt ervan om de beestjes levend in het kokend sop te kieperen? Ja, OK. Kies dan voor vers gekookte kreeft op bestelling. Maar dan wel met de kortst mogelijke tijd tussen afhalen en serveren. Ben je van het type hobbykok dat het verschil niet goed inziet tussen het koken van mosselen en het koken van kreeft, kies er dan voor om de kreeften levend te bereiden. Dan kan je ze écht lauw serveren in deze bereiding ‘Belle Vue’.
Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen tot lauw. Snijd ze dan overlangs in twee, verwijder de smurrie en breek de scharen, zonder het pantser ervan te verwijderen. Dresseer op een bord op een bedje van kropsla, met tomatenschijfjes, uisnippers, eventueel wat komkommersschijfjes, mayonaise en coctailsaus.

feestelijke recepten

bleekselder wortel laurier tijm oregano rozemarijn peper en zout witte wijn citroensap
de              passie Creatief Koken kookvurige

kreeft ‘Belle Vue’

kreeft mayonaise cocktailsaus tomaat kropsla ui peper & zout ui prei
Maak eerst de bouillon. Laat de versneden ui, prei, selder en wortel een 20-tal minuutjes koken samen met het kruidentuiltje van laurier, tijm, oregano en rozemarijn. Voeg witte wijn en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even trekken. Breng opnieuw aan de kook en doe er de kreeft in. Laat een achttal minuten koken voor een klein formaat en tot 12 minuten voor de grootste exemplaren.
Bekijk het zo eens. Vraag één: wil je kreeft eten of niet? Ja? OK, ga verder. Vraag twee: vind je rubber lekker? Neen? OK. Kies dan nooit voor diepvrieskreeft. Vraag drie: je griezelt ervan om de beestjes levend in het kokend sop te kieperen? Ja, OK. Kies dan voor vers gekookte kreeft op bestelling. Maar dan wel met de kortst mogelijke tijd tussen afhalen en serveren. Ben je van het type hobbykok dat het verschil niet goed inziet tussen het koken van mosselen en het koken van kreeft, kies er dan voor om de kreeften levend te bereiden. Dan kan je ze écht lauw serveren in deze bereiding ‘Belle Vue’.
Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen tot lauw. Snijd ze dan overlangs in twee, verwijder de smurrie en breek de scharen, zonder het pantser ervan te verwijderen. Dresseer op een bord op een bedje van kropsla, met tomatenschijfjes, uisnippers, eventueel wat komkommersschijfjes, mayonaise en coctailsaus.
Ingrediënten Bereiding

feestelijke recepten

bleekselder wortel laurier tijm oregano rozemarijn peper en zout witte wijn citroensap
de              passie Creatief Koken kookvurige
privacy beleid