flan van king krab
met zure room
Laat het krabvlees uitlekken en scheid de
mooiste stukken schaarvlees van de rest.
Meng de losgeklopte eieren met de melk,
room, kaas en een paar draadjes of een
mespuntje saffraan. Doe er het krabvlees in,
behalve de mooiste stukken schaarvlees. Kruid
met peper en zout.
Roer goed om en vul verrines tot 4/5 van hun
hoogte. Zet de glaasje in een bak met heet
water. Laat ze au bain-marie 25 minuten garen
in een oven op 185°C.
Laat de verrines afkoelen tot
kamertemperatuur. Zet ze afgedekt weg in de
frigo tot verder gebruik of dresseer ze meteen
voor onmiddellijk gebruik. Werk af met de
bewaarde stukjes krabvlees, een beetje piment
d’espelette, een toefje zure room en plukjes
kervel.
2 eieren
150 g geraspte
parmezaan
verse kervel
zure room
piment d’Espelette
peper en zout
Dit hapje was een onderdeel van een
trilogie van amuses, aan tafel geserveerd.
Uit ervaring weet ik dat ze afzonderlijk
aanbieden bij het aperitief in de zetel aan
het salontafeltje, zorgt voor onnodig
geknoei met servietjes, vorkjes en
lepeltjes. Daarom liever een beetje
‘restaurant-achtig’ doen aan tafel met een
goed glaasje wijn of schuimwijn erbij. De
andere hapjes op foto:
Gevulde eitjes met kruidenkaas en rode
biet
Foie fin met pistache
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.