tomatenconfituur

tomatenconfituur

kaneel gemberpoeder peper verse tijm takjes rozemarijn rode balsamico 2 g agar agar
Hak de ui zeer fijn. Fruit de snippers glazig in een lepeltje olijfolie met twee gekneusde knoflookteentjes. Giet de olie af door een zeef en doe de bereiding in een blender. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze bij de uisnippers. Mix tot pulp. Doe de tomatenpulp in een kookpot, samen met een groot glas water, een lepel citroensap en een flinke scheut oude rode balsamico. Vul een theebuiltje in metaal met geritste rozemarijn en tijmblaadjes. Leg dit in de pot. Kruid met een draai uit de pepermolen en mespuntjes gember en kaneel.
ingrediënten - info 1 kg kerstomaatjes 1 rode ui 2 teentjes knoflook 50 g fijne suiker 1 eetlepel citroensap
Kies voor de meest smaakvolle tomaten die je kunt vinden. Kerstomaatjes zijn het beste alternatief voor de smaakloze waterzakken die men ons meestal als tomaten durft te verkopen. Gebruik je toch grote tomaten, ontvel ze dan en haal ze leeg. Hier gaan de kerstomaatjes volledig in de bereiding om de smaak te versterken. Ik heb bewust de hoeveelheid suiker tot een minimum beperkt. Agar agar is het bindmiddel bij uitstek om hetzelfde geleer-effect te bereiken dan het viervoud aan suiker dat normaal in deze confituur terecht komt.
Breng aan de kook en laat onder deksel 10 minuten sudderen, zodat de kruiden hun werk kunnen doen. Verwijder het theebuiltje en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker volledig opgelost is. Proef of de bereiding voldoende zoet is, zonder te overheersen. Breng terug aan de kook en voeg 2 gram agar agar toe. Laat 2 minuten koken en giet de confituur dan in bokaaltjes. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast. Een recept: Zeewolf met zeevenkel en tomatenconfituur
Creatief Koken de              passie kookvurige

tomatenconfituur

kaneel gemberpoeder peper verse tijm takjes rozemarijn rode balsamico 2 g agar agar
bereiding Ingrediënten
Hak de ui zeer fijn. Fruit de snippers glazig in een lepeltje olijfolie met twee gekneusde knoflookteentjes. Giet de olie af door een zeef en doe de bereiding in een blender. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze bij de uisnippers. Mix tot pulp. Doe de tomatenpulp in een kookpot, samen met een groot glas water, een lepel citroensap en een flinke scheut oude rode balsamico. Vul een theebuiltje in metaal met geritste rozemarijn en tijmblaadjes. Leg dit in de pot. Kruid met een draai uit de pepermolen en mespuntjes gember en kaneel.
1 kg kerstomaatjes 1 rode ui 2 teentjes knoflook 50 g fijne suiker 1 eetlepel citroensap
Kies voor de meest smaakvolle tomaten die je kunt vinden. Kerstomaatjes zijn het beste alternatief voor de smaakloze waterzakken die men ons meestal als tomaten durft te verkopen. Gebruik je toch grote tomaten, ontvel ze dan en haal ze leeg. Hier gaan de kerstomaatjes volledig in de bereiding om de smaak te versterken. Ik heb bewust de hoeveelheid suiker tot een minimum beperkt. Agar agar is het bindmiddel bij uitstek om hetzelfde geleer- effect te bereiken dan het viervoud aan suiker dat normaal in deze confituur terecht komt.
Breng aan de kook en laat onder deksel 10 minuten sudderen, zodat de kruiden hun werk kunnen doen. Verwijder het theebuiltje en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker volledig opgelost is. Proef of de bereiding voldoende zoet is, zonder te overheersen. Breng terug aan de kook en voeg 2 gram agar agar toe. Laat 2 minuten koken en giet de confituur dan in bokaaltjes. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast. Een recept: Zeewolf met zeevenkel en tomatenconfituur
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige