warme mosterdsaus
kippenbouillon
graantjesmosterd
kurkuma
De ‘light’-versie. Laat een halve liter volle room met een
scheut kippenbouillon tot de helft inkoken tot bijna sausdikte.
Zet het vuur lager en doe er een handvol gesnipperde
koriander bij. Laat niet meer koken.
Roer af het vuur naar smaak een paar eetlepels
graantjesmosterd door de room. Warm terug op maar blijf
onder het kookpunt. Corrigeer de kleur met kurkuma.
Het resultaat is een gebonden mosterdsaus zonder een
massa koolhydraten, die normaal gezien in je saus zitten als
je ze klaarmaakt op basis van een roux.
Wil je toch de klassieke bereidingswijze volgen, maak dan
eerst een roux. Verdun die met room en laat op middelhoog
vuur al roerend inkoken tot sausdikte. Voeg lepelgewijs de
graantjesmosterd toe tot de gewenste smaak bereikt is.
Je kan ook hier de kleur corrigeren met kurkuma en de smaak
met bijvoorbeeld koriander en een scheutje kippenbouillon.
ingrediënten - info
volle room
verse koriander