vijgencompote met abrikozen en kaneel

vijgencompote met abrikozen en kaneel

20 cl marsala wijn 4 g agar agar 1 koffielepel kaneelpoeder
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd ze in vier delen. Snipper de gedroogde abrikozen. Doe beiden in een kookpot en giet er een glas marsala bij. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen onder halfgesloten deksel. Voeg een koffielepeltje kaneelpoeder toe en 4 gram agar agar. Laat nog een minuutje doorkoken. Zet af het vuur, de handmixer in de pot en pureer de bereiding. Laat nog even uitdampen en afkoelen. Schep de compote dan in glazen potjes. Klaar voor gebruik!
40 verse vijgen 200 g gedroogde abrikozen
Vijgencompote, of zo je wil, vijgenconfituur met abrikozen en kaneel. Er zitten géén toegevoegde suikers in, behalve in de zoete marsala uiteraard en dat scheelt een pak calorieën tegenover een industrieel product. Het bindmiddel is agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Probeer deze delicatesse te bewaren voor het wildseizoen en de feestdagen. Lekker als begeleiding bij zelfgemaakte wildpaté bijvoorbeeld…
Creatief Koken de              passie kookvurige

vijgencompote met

abrikozen en kaneel

40 verse vijgen 200 g gedroogde abrikozen
ingrediënten bereiding
20 cl marsala wijn 4 g agar agar 1 koffielepel kaneelpoeder
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd ze in vier delen. Snipper de gedroogde abrikozen. Doe beiden in een kookpot en giet er een glas marsala bij. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen onder halfgesloten deksel. Voeg een koffielepeltje kaneelpoeder toe en 4 gram agar agar. Laat nog een minuutje doorkoken. Zet af het vuur, de handmixer in de pot en pureer de bereiding. Laat nog even uitdampen en afkoelen. Schep de compote dan in glazen potjes. Klaar voor gebruik!
Vijgencompote, of zo je wil, vijgenconfituur met abrikozen en kaneel. Er zitten géén toegevoegde suikers in, behalve in de zoete marsala uiteraard en dat scheelt een pak calorieën tegenover een industrieel product. Het bindmiddel is agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Probeer deze delicatesse te bewaren voor het wildseizoen en de feestdagen. Lekker als begeleiding bij zelfgemaakte wildpaté bijvoorbeeld…
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige