vijgencompote met abrikozen en kaneel
20 cl marsala wijn
4 g agar agar
1 koffielepel kaneelpoeder
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd ze in vier delen.
Snipper de gedroogde abrikozen. Doe beiden in een kookpot
en giet er een glas marsala bij. Breng aan de kook en laat een
half uurtje sudderen onder halfgesloten deksel. Voeg een
koffielepeltje kaneelpoeder toe en 4 gram agar agar. Laat nog
een minuutje doorkoken.
Zet af het vuur, de handmixer in de pot en pureer de bereiding.
Laat nog even uitdampen en afkoelen. Schep de compote dan
in glazen potjes. Klaar voor gebruik!
40 verse vijgen
200 g gedroogde abrikozen
Vijgencompote, of zo je wil, vijgenconfituur met
abrikozen en kaneel. Er zitten géén toegevoegde suikers
in, behalve in de zoete marsala uiteraard en dat scheelt
een pak calorieën tegenover een industrieel product.
Het bindmiddel is agar agar, een plantaardige vervanger
van gelatine. Probeer deze delicatesse te bewaren voor
het wildseizoen en de feestdagen. Lekker als begeleiding
bij zelfgemaakte wildpaté bijvoorbeeld…
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.