ingrediënten - info
korte pasta
gekookte ham op blok
verse tomaten
gele en oranje paprika
koude pastasalade
Dit is één van de meest gebruikelijke bijgerechtjes voor
een barbecue of tuinfeest. Maar het valt ook niet uit de
toon op een chique koud en warm buffet.
Dit schoteltje is niet alleen super smakelijk, maar je kan
het perfect vooraf klaarmaken.
En qua samenstelling: the sky is the limit. Varieer en
experimenteer naar hartelust met verschillende
ingrediënten.
De basis is en blijft natuurlijk de pasta. Kies bij voorkeur
voor het korte type, zoals spirelli, macaroni of penne.
Om één of andere reden passen de langere slierten zoals
spaghetti, cappellini of tagliatelle niet in het concept van
een koude bereiding.
lente-uitjes
pijnboompitjes
eieren
witte balsamico
olijfolie
peper & zout
Halveer de tomaten, verwijder de inhoud en snijd het
vruchtvlees in brunoise.
Meng alle ingrediënten met de koude pasta en een lepeltje
olijfolie. Breng op smaak met een scheutje witte balsamico,
peper en zout.
Kook spirelli of andere korte pasta naar keuze al dente en laat
afkoelen.
Snijd koude gekookte ham in dobbelsteentjes. Snipper lente-
uitjes op ringetjes. Laat pijnboompitjes kleuren in een droge
hete pan. Kook eieren hard en snijd ze in stukken. Snijd de
paprika’s in brunoise. Pel verse tomaten.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.