ingrediënten - info
gele raapjes
room
parmezaan
Maak een bereiding van room en geraspte parmezaan. Kruid
met peper, zout en nootmuskaat.
Anders dan in de gewone aardappelgratin wordt hier geen
melk toegevoegd. De raapjes geven tijdens de tweede garing
zelf vocht af in plaats van dit op te slorpen. Met melk, wordt
het eindproduct te waterachtig.
Wrijf de ovenschotel in met knoflook. Ik heb daarvoor knoflook
uit een tube gebruikt, wat met een borsteltje een beter
resultaat geeft dan geplette teentjes. Leg de schijfjes gele raap
dakpansgewijze in de ovenschotel en overgiet met de
roombereiding. Dek af met gemalen gruyère en zet 30 minuten
in een oven op 200°C.
gratin van gele raapjes
peper & zout
nootmuskaat
knoflook
gruyère
Schil de raapjes en kook ze 10 minuten in water. Laat lichtjes
afkoelen en snijd ze dan in plakjes.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: