gratin van gele raapjes
ingrediënten - info gele raapjes room parmezaan
Maak een bereiding van room en geraspte parmezaan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Anders dan in de gewone aardappelgratin wordt hier geen melk toegevoegd. De raapjes geven tijdens de tweede garing zelf vocht af in plaats van dit op te slorpen. Met melk, wordt het eindproduct te waterachtig. Wrijf de ovenschotel in met knoflook. Ik heb daarvoor knoflook uit een tube gebruikt, wat met een borsteltje een beter resultaat geeft dan geplette teentjes. Leg de schijfjes gele raap dakpansgewijze in de ovenschotel en overgiet met de roombereiding. Dek af met gemalen gruyère en zet 30 minuten in een oven op 200°C.

gratin van gele raapjes

peper & zout nootmuskaat knoflook gruyère
Schil de raapjes en kook ze 10 minuten in water. Laat lichtjes afkoelen en snijd ze dan in plakjes.
Creatief Koken de              passie kookvurige

gratin van

gele raapjes

ingrediënten - info gele raapjes room Parmezaan
Maak een bereiding van room en geraspte parmezaan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Anders dan in de gewone aardappelgratin wordt hier geen melk toegevoegd. De raapjes geven tijdens de tweede garing zelf vocht af in plaats van dit op te slorpen. Met melk, wordt het eindproduct te waterachtig. Wrijf de ovenschotel in met knoflook. Ik heb daarvoor knoflook uit een tube gebruikt, wat met een borsteltje een beter resultaat geeft dan geplette teentjes. Leg de schijfjes gele raap dakpansgewijze in de ovenschotel en overgiet met de roombereiding. Dek af met gemalen gruyère en zet 30 minuten in een oven op 200°C.
peper & zout nootmuskaat knoflook gruyère
bereiding Ingrediënten
Schil de raapjes en kook ze 10 minuten in water. Laat lichtjes afkoelen en snijd ze dan in plakjes.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige