Amerikaanse wedges
aardappelen grof zout

Amerikaanse wedges

Kook vastkokende kleinere aardappelen in de pel gedurende 15 minuten. Giet af en laat afkoelen. Snijd ze dan in vier wiggen maar laat de pel zitten. Frituur de wiggen een eerste keer in frituurolie op 160°C tot ze lichtbruin kleuren. Laat even rusten en frituur ze daarna volledig bruin op 180°C. Laat uitlekken en bestrooi met grof zout voor het opdienen.
Creatief Koken de              passie kookvurige

Amerikaanse

wedges

aardappelen grof zout
Kook vastkokende kleinere aardappelen in de pel gedurende 15 minuten. Giet af en laat afkoelen. Snijd ze dan in vier wiggen maar laat de pel zitten. Frituur de wiggen een eerste keer in frituurolie op 160°C tot ze lichtbruin kleuren. Laat even rusten en frituur ze daarna volledig bruin op 180°C. Laat uitlekken en bestrooi met grof zout voor het opdienen.
bereiding ingrediënten
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige