ingrediënten - info
prei
wortel
selder
ui
knoflook
Hak de prei, wortelen, selder, uien en
knoflookteentjes grof. Doe al deze ingrediënten in
een kookpot met een kruidenbuiltje van peterselie,
laurier en tijm, samengebonden met keukengaren.
Vul de pot tot ¾ met water en een paar glazen witte
wijn en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
Laat een kwartiertje tot twintig minuten sudderen.
Zeef de bouillon.
Deze is nu klaar voor onmiddellijk gebruik of kan
koud ingevroren worden voor later. Wil je iets meer
smaak, laat de bouillon dan na het zeven verder
inkoken.
court bouillon
Court bouillon wordt onder meer gebruikt om kreeft te
koken. Je gebruikt deze bouillon ook om vis te
pocheren. Dan niet meer laten koken wanneer de vis
erin gaat.
Je kan afhankelijk van het beoogde eindresultaat,
meer aromaten toevoegen in de eerste fase, zoals
rozemarijn en koriander.
peterselie
tijm
laurier
zout
witte wijn
peper uit de molen