We gaan hier voor een volledig vetvrije versie, dat is, zonder
toegevoegde vetstoffen.
Schil de zoete aardappelen, de uien en de teentjes knoflook.
Snijd de zoete aardappelen in grote blokken en stoom ze half
gaar. Of zet ze 8 minuten op 1000 W in een stoommandje in
de microgolfoven (dit voor drie grote exemplaren). Laat
uitdampen.
Hak de uien met het knoflook fijn in een cutter en stoof ze tot
glazig in een pan bedoeld om zonder vetstoffen te kunnen
bakken. Heb je die niet in huis, dan is dat pech en moet je een
antikleefpan gebruiken bestoven met een minimum aan
olijfolie.
rösti van zoete aardappelen met ui
ingrediënten - info
zoete aardappelen
uien
knoflook
komijnpoeder
korianderpoeder
peper en zout
optioneel: olijfolie
Hak de gestoomde zoete aardappelen in de cutter en meng
het resultaat met de gesauteerde ui met knoflook. Kruid met
komijnpoeder, korianderpoeder, peper uit de molen en zout.
Meng deze bereiding met een losgeklopt ei. Schep het deeg in
een ring in een vetloze pan (foto onder) en druk aan met een
eetlepel.
Bak de rösti een drietal minuutjes aan elke kant. Wel
voorzichtig omdraaien, want de koekjes blijven breekbaar, ook
al zien ze er krokant uit.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: