warme salade met gepofte kerstomaatjes en spinazie
pijnboompitjes
verse basilicum
peper uit de molen
grof zeezout
olijfolie
Voeg de spinazie toe met een handvol tegelijk, terwijl je blijft
omroeren. De spinazie mag slinken maar mag geen pap
worden.
Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, blaadjes
basilicum, een paar draaien uit de pepermolen en grof
zeezout. Meng goed.
Je kan deze warme salade maken in een pan op je kookvuur
of op de barbecue. Zet de pan dan in de koude zone en met
gesloten deksel. Dat zorgt voor een licht gerookt smaakeffect.
Dit is trouwens een geschikt bijgerecht voor een
barbecueschotel.
Snijd de uien in halve maantjes. Plet een paar gepelde
knoflookteentjes. Rooster een handvol pijnboompitjes in een
droge pan tot ze kleuren.
Vet een pan in met olijfolie. Bak de gesneden uien tot ze bijna
karamelliseren. Doe er de knoflookteentjes bij en dan de
kerstomaatjes. Roer regelmatig om tot deze beginnen te
poffen.
ingrediënten - info
uien
knoflook
kerstomaatjes
verse bladspinazie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: