tomatensaus met gegrilde groenten
rode uien
passata
rode balsamico
verse basilicum
oregano
olijfolie
peper en zout
Leg de groenten elk apart in een kommetje en bestuif met
olijfoliespray. Kruid met peper uit de molen.
Grill de groenten om beurt in een droge grillpan. Verwijder de
resterende vliesjes van het knoflook en leg daarna alles
samen in een kookpot.
Voeg een bokaal passata toe en meng. Breng aan de kook.
Verminder het vuur en meng met blaadjes verse oregano en
een handvol blaadjes basilicum. Breng op smaak met peper
uit de molen en rotszout.
Zet de staafmixer in de bereiding. De saus is nu klaar voor
gebruik. Ideaal als begeleidend sausje bij gegrild vlees of
gegrilde vis.
Snijd de aubergine en de courgette in plakken. Kuis en snijd
de wortelen en de paprika’s in de lengte in repen. Haal de
buitenste vliezen van een bol vers knoflook en snijd de bol
horizontaal in schijven van een halve centimeter. Snijd de
rode uien in schijven.
ingrediënten - info
aubergine
courgette
puntpaprika’s
vers knoflook
wortelen
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: