bloemkoolrisotto
Rasp de roosjes van een volledige bloemkool tot fijne
korreltjes en bewaar.
Stoof gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie. Giet er een
half glas groentebouillon en evenveel witte wijn bij. Laat een
paar minuten koken en pureer dan met de staafmixer. Voeg er
de bloemkool aan toe en laat nog even meestoven en vooral
uitdampen, want de bloemkool slorpt het vocht niet op zoals
dit wel gebeurt met rijst.
Roer tenslotte een paar eetlepels ricotta door de bereiding,
zodat je een smeuïge massa krijgt. Meng nu met op z’n minst
200 gram geraspte Parmezaan, maar het mag meer zijn.
Breng verder op smaak met peper uit de molen. Hak
peterselie en lente-uitjes fijn en roer door de risotto.
Je zal verbaasd zijn hoezeer de smaak van deze
koolhydraatarme variant, die van echte rijstrisotto benadert.
ingrediënten - info
bloemkool
Parmezaan
ricotta
knoflook
witte wijn
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: