uien
laurier
witte wijn
tijm
rozemarijn
tomatenconcentraat
peper en zout
peterselie
Voorbereiding
Was en snijd de ongeschilde aubergines en courgettes in
grote stukken. Je kan er ook voor kiezen om deze groenten in
kleinere stukken te snijden, waardoor ze minder zichtbaar
aanwezig zullen zijn in het eindresultaat.
Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen.
Haal ze leeg en snijd het vruchtvlees in repen. Schil de
paprika’s met een dunschiller, verwijder de zaadjes en
zaadlijsten en snijd de vruchten in reepjes.
Snijd een paar gepelde uien in halvemaantjes. Plet een halve
bol gepelde knoflookteentjes met de platte kant van een
koksmes. Schil een tweetal stengels bleekselder met een
dunschiller en snijd ze in ringetjes.
ingrediënten - info
aubergines
courgettes
knoflook
tomaten
rode en gele paprika’s
bleekselder
Deze groentestoofpot is een typisch gerecht uit de
Provence. Als vegetarische schotel serveer je ratatouille
met stokbrood. Dit gerecht is ook bijzonder geschikt als
bijgerecht bij een barbecue of bij vleesgerechten, zoals
bijvoorbeeld lamsbout in de oven.
Bereiding
Fruit de uien met het knoflook in olijfolie. Voeg de andere
groenten toe, meng en roerbak een paar minuten. Leg nu een
paar takjes tijm en rozemarijn in de pot, samen met een
tweetal laurierblaadjes. Giet een glas witte wijn bij de
bereiding. Kruid met peper en zout. Meng met een paar
eetlepels tomatenconcentraat.
Laat afgedekt een kwartiertje sudderen. Meng opnieuw en laat
onafgedekt nog een half uur sudderen.
Afwerking
Je kan de ratatouille afwerken met gehakte peterselie.
Provençaalse ratatouille
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Gerelateerde recepten
meer vegetarische gerechten: