ajvar
peper en zout
gerookte paprikapoeder
olijfolie
suiker
azijn
olijfolie
Schil de aubergines, snijd ze in plakjes en bak ze tot ze gaar
zijn. Schep de paprika's en de aubergines in een kookpotje en
pureer met een staafmixer.
Schep het mengsel in een brede pan met wat olijfolie. Voeg
wat azijn toe en eventueel een snuifje kristalsuiker. Breng op
smaak met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Laat
inkoken op laag vuur tot de gewenste dikte bereikt is.
Ajvar is een van oorsprong een saus uit Noord-
Macedonië. In de hele Balkan en zelfs tot in Turkije wordt
dit sausje op basis van paprika, aubergine en knoflook
geserveerd, vooral bij vleesgerechten. De groenten
worden in principe geroosterd en daarna gestoofd. Een
omslachtige procedure die in dit recept tot een minimum
herleid wordt.
ingrediënten - info
rode puntpaprika’s
aubergines
knoflook
Spaans pepertje
Schil de puntpaprika’s met een dunschiller. Halveer en
verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika's in
stukken en bak ze gaar in wat olijfolie met een paar geplette
teentjes knoflook en een half gesnipperd Spaans pepertje.
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.