champignons met truffelsalsa en geraspte balsamico
ingrediënten - info
kastanjechampignons
sjalotjes
knoflook
bladpeterselie
geroosterde uitjes
olijfoliespray
olijfolie
truffelsalsa
peper en zout
truffelpoeder
schaafbare balsamicobol
Mise en place. Kuis een bakje kastanjechampignons en snijd
ze verticaal in plakjes. Snipper een drietal sjalotjes en hak ze
fijn. Plet een half bolletje gepelde knoflookteentjes. Hak een
handvol bladpeterselie zonder steeltjes.
Bestuif de plakjes champignon met olijfoliespray en schud ze
op. Herhaal tot alle schijfjes geolied zijn.
Bereiding. Stoof de sjalotjes met de knoflookteentjes in wat
olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin. Laat
het meeste vocht verdampen. Voeg de gehakte peterselie en
een paar eetlepels geroosterde uitjes toe. Voeg de inhoud van
een bokaaltje truffelsalsa toe en meng goed. Kruid met peper,
zout en truffelpoeder.
Afwerking. Schep de bereiding op de borden en werk af met
plukjes bladpeterselie en geschaafde balsamico. Dien op als
bijgerecht bij wild.
Dit is een bijzonder smaakvol bijgerechtje, vooral bij een
wildgerecht in een feestelijk menu. Het is misschien even
zoeken om truffelpoeder, truffelsalsa en raspbare
balsamico te vinden, maar tot mijn verbazing was het
beschikbaar in een bekende speciaalzaak in België. Of je
kan het natuurlijk zelf importeren uit Italië als je er op
vakantie bent. Niet te vinden? Geen nood. Verwerk een
potje overal verkrijgbaar truffelschaafsel en een flinke
scheut rode balsamico-azijn over de paddenstoeltjes en je
zit qua smaak zeer dicht in de buurt.
Kruimelpad
Voorbeeld van toepassing
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Selectie
meer vegetarische gerechten: