ingemaakte snoepkomkommers
ingrediënten - info
mosterdzaadjes
peperbolletjes
witte balsamico
water
suiker
sjalotjes
snoepkomkommertjes
laurier
tijm
dragon
dille
Was de snoepkomkommertjes en snijd ze ongeschild in de
lengte in dunne plakjes. Dit gaat met een gewoon scherp mes,
maar beter met de mandoline. De plakjes zijn dan
gelijkmatiger van dikte. Snijd een paar sjalotjes op schijfjes.
Druk een paar knoflookteentjes door de knoflookpers.
Doe de komkommer met de sjalot en het knoflook in
Weckpotten of alleszins bokalen die afsluitbaar zijn met een
rubberen ring. Steek er een takje tijm en een spriet rozemarijn
bij. Je kan ook kiezen voor de toevoeging van andere kruiden
zoals dille en dragon.
Laat de kokende vloeistof een beetje afkoelen en vul er de
bokalen mee. Sluit de deksels en laat tot kamertemperatuur
afkoelen. Zet ze dan weg op een koele plaats.
Breng zoete witte wijnazijn, zoals bijvoorbeeld witte balsamico aan
de kook met water in een verhouding van 2 op 1. Voeg naar eigen
smaak en inzicht kristalsuiker toe. In dit recept werd geen
toegevoegde suiker gebruikt, net omwille van het zoetere type
wijnazijn dat gebruikt werd. Voeg toe: een laurierblad, een paar
eetlepels mosterdzaadjes en de helft zoveel zwarte peperbolletjes.
Laat een paar minuutjes onafgedekt doorkoken.
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.